Primăria Capitalei voia să dărâme clădirea din secolul XIX situată pe strada 11 iunie, dar Ministerul Culturii a decis să intervină ca s-o salveze.

Politicianul Nicușor Dan a anunțat, pe contul personal de Facebook, ultimele noutăți legate de această locație.

„Ministrul culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric a Club Fabrica. Clădirile au statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în loc.

În acest interval, Institutul Național al Patrimoniului va întocmi documentația completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.

Felicitări ministrului culturii pentru gestul de mare responsabilitate. Felicitări echipei de la Institutul Național al Patrimoniului care a întocmit documentația preliminară.

Dacă vor exista contestații juridice, vom interveni în instanță în favoarea ministerului”, a scris Nicușor Dan.

A fost fabrică de ciorapi și de tricotaje

Clădirile sunt construite în anii 1900 și au găzduit o fabrică de ciorapi și de tricotaje. În anii comunismului, fabrica a continuat sub numele Apollo. Clădirile sunt reprezentative pentru patrimoniul industrial construit în zona Filaret.

„Club Fabrica este un exemplu de reconvertire a unor clădiri de patrimoniu industrial, în acord cu tendințele mondiale în urbanism. Este o afacere a unor antreprenori locali care dă viață unui cartier cu potențial. Este un spațiu cultural și un nod creativ.

Bucureștiul are șansa să se impună ca un centru regional în IT și industrii creative. Astfel de inițiative trebuie sprijinite de autorități, nicidecum desființate”, a mai argumentat acesta.

Citeşte şi:

7 lucruri pe care nu le știm încă despre COVID-19, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cercetători

Profit, nu oameni. Guvernanții sunt optimiști la periferia capitalismului global, în pragul zilei de 15 mai

Studiu de caz: cum s-a trezit Spitalul Județean Bistrița că trebuie să plătească măștile “repartizate” cu forța de Arafat. 200 dintre ele fac parte din lotul de măști chinezești periculoase

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut