MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 18:40 , de Valentina Postelnicu

Comisia SRI vrea să-l audieze pe Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia; Manda: O să trimitem o invitație scrisă

Distribuie

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI vrea să-l audieze pe Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia, dacă şi acesta va fi de acord, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, senatorul social-democrat Claudiu Manda, la Parlament, și a precizat că va fi trimisă o invitație oficială scrisă, în acest sens.

„Probabil că o să trimitem o invitaţie oficială scrisă, că despre aceasta este vorba, rămâne să vedem unde o să o trimitem. Procedura aceasta de a trimite invitaţie oficială scrisă pe care o face comisia este de la începutul acestei noi sesiuni', a spus Claudiu Manda, precizând că există 'condiţiile tehnice şi legale' în acest sens.

'Am văzut intervenţiile domniei sale în presă, în măsura în care doreşte să existe această audiere, sigur că trebuie să facem chestiunile tehnice şi să facem o audiere. Depindem foarte multe de domnia sa, noi nu i-am adresat oficial o adresă scrisă, sunt lucrurile cumva prin spaţiul public parcurse. Dacă doreşte, sigur că poate să ia legătura cu noi, pentru că nu ştiu cum am putea noi să luăm legătura cu domnia sa. Cred că există un număr de telefon”, a precizat Manda.

Claudiu manda a mai spus că până în prezent nu s-a reușit audierea prin tele-conferință pentru că exista o hotărâre a Parlamentului care spunea că toate lucrările comisiei sunt informaţii clasificate şi, în acel context, orice fel de dialog la distanţă, chiar dacă se vorbea despre informaţii clasificate sau nu, trebuia făcut cu respectarea legii şi a acelei hotărâri.

„În momentul în care am modificat hotărârea Parlamentului şi am spus că toate lucrările comisiei se fac cu respectarea legii informaţiilor clasificate, în sensul că elementele pe care le poate spune cineva prin videconferinţă şi nu face referire explicită la informaţii clasificate, putem să o facem prin videconferinţă. Deci, din punct de vedere tehnic, lucrul acesta se poate face oricând prin videoconferinţă şi ştim cu toţii că domnul Ghiţă a intervenit prin videoconferinţă la unităţile de instanţe. Deci, tehnic există această soluţie. Singurul lucru care trebuie să se îndeplinească este să existe acel moment şi dorinţa domniei sale şi programul comisiei, în aşa fel încât să putem să discutăm”, a susţinut senatorul PSD.

Sebastian Ghiţă a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA Ploieşti. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a depus, prin intermediul avocaţilor, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Plângerea lui Sebastian Ghiţă vine după ce în dosarul său de extradare au fost folosite documente falsificate de procurori. Fostul deputat a formulat plângerea penală împotriva: şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Mircea Negulescu, şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, Giluela Deaconu, procuror DNA, Savu Alfred, procuror DNA.

Omul de afaceri are interdicția de a părăsi Serbia și locuiește într-un imobil achiziționat într-un cartier rezidențial al Belgradului.

Acesta a fost eliberat la finalul lunii mai din arestul Poliției de la Belgrad, în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de euro, stabilită de magistrații de la Curtea Supremă din Serbia care au analizat cererea autorităților de arestare provizorie în vederea extrădării.

Pe numele lui Sebastian Ghiță Sebastian Ghiță a fost emis mandat european de arestare și de extrădare după ce a fost dat dispărut de autoritățile române la sfârșitul anului trecut,.

La momentul capturării sale în Serbia, Sebastian Ghiță s-a legitimat cu un act fals.

Citește și: De ce s-a prăbușit avionul Antonov An-148 în Rusia. Senzorii de viteză acoperiți cu gheață ar putea fi cauza

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii