Kentaro Iwata, expertul în boli infecțioase care a inspectat nava Diamond Princess a postat, marți, un clip video pe YouTube, în care a descris condițiile ”complet inadecvate” de la bordul navei. Expertul japonez, cu experiență în lupta împotriva Ebola și SARS în Africa și China, a mai spus că medicii de la bordul navei erau ”duri” în privința coronavirusului.

Iwata a mai spus că i-a fost teamă că s-ar putea infecta cu noul coronavirus din cauza condițiilor precare de igienă și a controalelor proaste de la bordul navei.

„Vaporul era complet inadecvat în termeni de control al infecției. Nu exista o delimitare între zona verde, care este o zonă curată, și zona roșie, zona care ar putea fi contaminată cu acest virus”, a spus Kentaro Iwata, citat de Business Insider.

Potrivit expertului japonez, la bordul navei, coronavirusul ar fi putut fi peste tot.

Mai bine de 20 de ani, am avut de-a face cu o grămadă de boli infecțioase. Am fost în Africa pentru Ebola, în China am avut de-a face cu SARS, în 2003. Am mai fost și în alte țări, unde am luptat cu holera. Dar nu mi-a fost niciodată teamă că voi fi infectat cu toate acestea, pentru că știu să mă protejez și cum să-i protejez și pe alții. Și mai știu cum ar trebui controlată o epidemie. La bordul navei Diamond Princess, mi-a fost teamă.

Kentaro Iwata, șeful Departamentului de Boli Infecțioase al Kobe University Hospital și membru al echipei japoneze de Asistență Medicală în caz de Dezastre

Potrivit PR Managerului Princess Cruises, Negin Kamali, Diamond Princess va fi iginiezată complet și apoi va fi dusă în dry dock (șantier naval) pentru o perioadă de timp, înainte de a fi repusă în circulație.

Kamali a mai spus că nava va sta în Japonia, acolo unde a fost construită. Rămâne însă neclar cum arată procesul de curățare pentru acest vapor, care a fost casă pentru pasagerii infectați cu virusul ucigaș.

Ad placeholder

La bordul navei Diamond Princess s-au infectat cu coronavirus peste 600 de persoane. Printre cei infectați se află și doi români, membri ai echipajului, care au fost internați la spitalele din Japonia și sunt în stare bună.

Citeşte şi:

Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit. Numărul infecțiilor din China a scăzut, dar bilanțul deceselor a depășit 2.100

Ce li se întâmplă, în China, celor care vorbesc despre coronavirus

Coronavirusul a ucis peste 2.000 de oameni. Experții globali avertizează că epidemia nu este încă sub control

Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
PARTENERI - PLAYTECH.RO
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI