De Alexandra Nistoroiu,

“KRKA va lua măsuri decisive. Dacă se confirmă suspiciunile, o parte din angajaţii din România îşi vor pierde locurile de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului de supraveghere al producătorului de generice, Joze Mermal. 

Jurnaliştii de la ziarul român Libertatea au dezvăluit că angajaţii KRKA din România au mituit medicii români de mai bine de un deceniu cu bani şi călătorii”, scriu cei de la Delo. 

Și în România, cei 2 GB de informații din care Libertatea a început să publice de câteva zile, proveniți din interiorul firmei de generice KRKA, au stârnit reacții imediate. Nu doar că Ministerul Sănătății a anunțat că va face o anchetă, dar și marile companii de medicamente, suspectate că folosesc tactici similare, sunt extrem de preocupate.

„Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate. Telefoanele s-au înroșit între oamenii KRKA și colegii lor de la alte companii ”, au spus pentru Libertatea surse din piață.

Teama tuturor celor din industria pharma este aceea că o eventuală investigație nu se va opri la KRKA, „pentru că mulți dintre oamenii care apar în acele documente s-au transferat în alte companii și, dacă vor face mărturisiri sau vor fi luați la întrebări, investigațiile s-ar putea extinde”, au spus reprezentanți ai companiei slovene pentru Libertatea.

Citeşte şi:

„Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”

Ancheta Libertatea despre medicii plătiți de KRKA, preluată în presa slovenă: „Jurnaliștii români de investigație au arătat un amplu sistem de luare a mitei”

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie