Construirea de balcoane in cazul apartamentelor situate la parterul blocurilor nu este numai un moft, dar si o modalitatea de a beneficia de mai mult spatiu. Cei interesati sa faca o astfel de investitie trebuie sa stie ca se pot apuca de treaba numai in situatia in care au in mana autorizatia de construire eliberata de Biroul Avize si Acord Unic din cadrul primariilor de sector sau locale.
In functie de sectorul in care locuiesc, bucurestenii care vor sa obtina autorizatia de construire a balcoanelor trebuie sa se adreseze Biroului Avize si Acord Unic existent in cadrul fiecarei primarii de sector. Daca locuiti in alt oras trebuie sa va adresati primariilor locale.
Primul pas spre obtinerea autorizatiei de construire este procurarea unui Certificat de Urbanism. Pentru acesta aveti nevoie de urmatoarele acte: cerere tip si doua formulare tip certificat de urbanism, act detinere teren, copie, planuri topografice la scara 1:500 si 1: 2.000, in doua exemplare; chitanta de achitare a taxei, (cuantumul taxei variaza in functie de suprafata).
Dupa obtinerea Certificatului de Urbanism primariile emit avizele necesare autorizatiei de construire. Dupa ce intrati in posesia acestui aviz, impreuna cu Certificatul de Urbanism, faceti un dosar care sa mai cuprinda urmatoarele documente: actul de proprietate in copie legalizata, certificatul de impunere de la Serviciul Public pentru Finante Publice Locale, titlul de proprietate pentru cota individuala aferenta apartamentului. Acest dosar se depune la Serviciul Autorizatii de Construire. Ridicarea unui balcon fara autorizatie se amendeaza cu sume cuprinse intre 1.000-10.000 RON.