Mergi direct la conținut »
UPDATE | Băiatul din Târgu Jiu bătut de mamă poate rămâne în familie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Băiatul din Târgu Jiu bătut de mamă poate rămâne în familie

UPDATE | Băiatul din Târgu Jiu bătut de mamă poate rămâne în familie

Copilul din Târgu Jiu bătut de mamă până i s-ar fi fisurat coloana este o fire violentă. Cel puțin asta susțin vecinii, care mărturisesc că băiatul este neascultător și își bate propria mamă.

De Livia Lixandru,

UPDATE 23 mai, ora 23:40 – Băiatul din Târgu Jiu, bătut săptămâna trecută, de propria mamă poate fi reintegrat în familie, fără nicio problemă. Aceasta este concluzia la care au ajuns, astăzi, specialiștii de la Protecția Copilului Gorj, după ce au făcut o nouă anchetă socială la domiciliul copilului.

Astfel, specialiștii au cerut instanţei de judecată să emită o decizie în acest sens. Decizia vine după ce vinery, 19 mai, judecătorii au decis, tot la recomandarea Direcției pentru Protecția Copilului, ca băiatul să fie scos din sânul familiei.

Deși temporară, măsura nu a fost pusă niciodată în aplicare. Totuși, mama copilului, cadru medical în cadrul Ministerului de Interne, este în continuare cercetată pentru violenţă în familie, informează stiri.tvr.ro.

UPDATE 23 mai, ora 10:43 – Elevul olimpic din Târgu Jiu, snopit în bătaie mama lui, pentru că a refuzat să participe la un concurs școlar, ar putea fi crescut de tatăl lui. Părinții băiatului au discutat, luni, cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Astăzi urmează ca judecătorii să decidă care dintre părinți va avea custodia minorului, notează Mediafax.ro.

Corina Drăgan, purtătorul de cuvânat al DGASPC Gorj, a declarat că instituția pe care o reprezintă se adresează, marți, instanței. Potrivit sursei citate, tatăl elevului vrea să se ocupe de copil, de creşterea şi îngrijirea acestuia într-un mediu optim acasă, la Târgu-Jiu.


UPDATE 19 mai, ora 20:30  Deși magistrații gorjeni au decis ca olimpicul de 13 ani bătut de mamă, după ce a refuzat să meargă la un concurs școlar, să fie luat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, acesta a refuzat.

„Mama a spus că nu este de acord cu preluarea copilului atât timp cât copilul nu este de acord, iar opinia copilului a fost una foarte clară, nu vrea să părăsească casa, el îşi iubeşte foarte mult membrii familiei şi nu doreşte să părăsească domiciliul”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

UPDATE 19 mai, ora 7:45: Răsturnare de situație în cazul unui copil din Târgu Jiu bătut de mamă. Din primele informații băiatul a fost snopit în bătaie de mamă până când i s-ar fi fisurat coloana vertebrală, însă medicii spun că acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi. Nu a necesitat internarea și a fost trimis acasă. Reprezentanții IPJ Gorj susțin, la rândul lor, că băiatul prezintă doar câteva excoriații, notează gorj-domino.ro. Inițial, motivul vehiculat pentur care mama elevului, care este medic la Centrul Medical Județean Gorj și comisar-șef în Ministerul de Interne, a fost că și-a bătut fiul pentru că nu este olimpic la cinci materii. Surse din Poliție susțin că, de fapt, băiatul este de un teribilism extrem, fiind violent cu mama lui în repetate rânduri. De altfel, vecinii susțin că sunt exasperați din cauza scandalurilor care au loc seară de seară.

 

 

sursă foto: gorj-domino.ro


Potrivit primelor informaţii pe care anchetatorii le-au oferit presei din Târgu Jiu, băiatul, care are 13 ani, este un elev eminent la liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. El este olimpic la mai multe materii, însă mama sa, cea care l-a bătut până i-a fisurat coloana, nu a considerat că sunt suficient de bune performanțele sale școlare.

Băiatul a fost lovit în mod repetat de cea care i-a dat viață, cu un corp dur, dar se pare că prezintă și urme de mușcaturi.

O femeie a sunat la 112 și a anunțat că o mamă își lovește copilul, în scara unui bloc din apropierea Casei de Pensii Târgu-Jiu, la fața locului venind de urgență poliția.

„Am fost sesizați de o femeie despre faptul că o mama exercita acte de violență asupra fiului său, în zona Casei de Pensii din TÂRGU-Jiu. Polițiștii s au deplasat la fața locului, au luat primele măsuri și au întocmit dosar penal de violență în familie. Copilul are 13 ani și prezintă escoriații. Mama are 47 de ani”, spun reprezentanții IPJ Gorj, potrivit igj.ro.

Băiatul a fost transportat de urgență la spital, unde urmează să se stabilească exact ce traume a suferit.

Copil din Târgu Jiu bătut de mamă până i-a fisurat coloana

Poliția și Protecția Copilului Gorj vor face anchete în acest caz, iar mama minorului, care este medic stomatolog în Penitenciarul Târgu Jiu, ar putea să fie decăzută din drepturile părințești, ea fiind audiată la această oră.

Vecinii doctoriței spun că băiatul de 13 ani este bătut până la sânge deseori. Aceștia au oferit detalii șocante:

„Este bătut în mod regulat. Noaptea se aud zgomote și copilul fuge pe scări. Ea îl cheamă să-l șteargă de sânge, după ce îl bate. Ea spune că îl bate ca să învețe mai bine. Copilul este olimpic la școală”, spun vecinii femeii.

Apropiații familiei susțin însă că femeia ar fi la capătul puterilor. ”S-a despărţit de soţ, rămânând cu băiatul. Numai că, au ajuns să se bată parte-n parte. Pe copil l-a dat şi la Karate. Apoi, a ajuns la psiholog şi degeaba. Copilul pare să fie greu de controlat. Sare la mama lui s-o bată. Vecinii le bat în pereţi fiindcă s-au săturat de scandalurile în seară de seară… Situaţia este destul de cunoscută. Băiatul nu o ascultă deloc pe mamă-sa şi au ajuns să se bată, cum v-am zis, parte-n parte. Nici şedinţele la psiholog nu au efect, după câte se vede”, spun apropiații familiei, citați de Gorj Domino.

Sursa foto: pandurul.ro

 
 
Close
Close
Închide