Construcția autostrăzii ar putea fi împinsă spre 2030

Eurodeputatul Corina Crețu trage un semnal de alarmă în privința depunerii cu întârziere a unui proiect la Comisia Europeană pentru finanţarea Autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi, în condițiile în care resursele Uniunii Europene încep să devină din ce în ce mai limitate, iar construcția autostrăzii ar putea fi împinsă spre 2030.

Potrivit fostului comisar european, situația se datorează faptului că „niciun guvern nu şi-a asumat alocarea sumei necesare” pentru realizarea „cel puţin a studiului de fezabilitate şi partea de pregătire a proiectului

Autostrada Târgu Mureș-Iași ar avea un cost de 10 miliarde de euro

„De fapt, nici nu înseamnă foarte mult, având în vedere importanţa acestei autostrăzi”, a precizat Corina Crețu, explicând că estimările experților de la Comisia Europeană se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro, în condițiile în care costurile totale de construcție sunt estimate la cel puțin 10 miliarde de euro.

Sursă foto: EPA.

Citeşte şi:

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister!

Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Experiența unei românce din China, în timpul epidemiei: „Noi, străinii, suntem victime colaterale ale acestui virus, dar nu mă plâng. A fost și este alegerea mea să fiu aici”

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile