Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cozi interminabile în Venezuela | Mii de oameni vor să schimbe bancnotele care vor fi scoase din circulație

Cozi interminabile în Venezuela | Mii de oameni vor să schimbe bancnotele care vor fi scoase din circulație

Cozi interminabile în Venezuela. Mii de oameni au mers la bancă pentru a scăpa de bancnotele de 100 de bolivari, care vor fi scoase din circulație. Cozile s-au format rapid, mai ales că președintele Maduro a dat un termen de 72 de ore pentru ca acestea să fie înlocuite, relatează The Guardian.

Venezuela se confruntă de mai bine de un an cu o criză gravă. Citește AICI cum este descrisă criza de un român, care a petrecut două luni în Venezuela.

Încă de la primele ore ale dimineții, locuitorii din Venezuela s-au așezat la coadă cu pungi pline de bancnote. Într-un anunț suprinză, președintele Maduro a anunțat că bancnota de 100 de bolivari, care are în acest moment cea mai mare valoare, va fi scoasă din circulație în 72 de ore și înlocuită cu o monedă.

Cozile au fost păzite de soldați înarmați, mai ales că situația din Venezuela este tensionată din cauza crizei care afectează această țară.

Maduro a făcut anunțul duminică, iar efectele au apărut rapid. Aproape imediat unele magazine au refuzat să mai primească aceste bancnote. Totodată, guvernul de la Caracas a decis să închidă granița cu Columbia, în perioada în care sunt schimbate bancnotele.

Cozi interminabile în Venezuela, pentru schimbarea bancnotelor de 100 de bolivari

De altfel, autoritățile din Venezuela au anunțat că mari cantități de bancnote au fost recuperate intrând din Columbia, cu ajutorul grupărilor criminale, care au ca obiectiv destabilizarea economiei Venezuelei. Autoritățile de la Caracas au anunțat și arestarea a 117 persoane.

Foto: EPA/Hepta

Close
Închide
  Close