MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2013 15:34

Cristi trebuie operat la ochi în SUA. Băieţelul a scăpat de atrezia esofagiană, dar riscă să orbească

Distribuie

Despre cazul lui Cristi Oprea, din Fundeni, Ilfov, am scris încă din luna iulie a anului trecut. Copilul era chinuit de o atrezie de esofag, dar şi de o acumulare de lichid în cutia craniană şi, poate cel mai greu de rezolvat, de o retinopatie de prematuritate la ambii ochi, ce-i poate compromite total vederea. Cum părinţii s-au luptat prin hăţişul birocratic şi au reuşit să facă rost de celebrul formular E 112, Cristi a fost dus la o clinică germană, în Karlsruhe, unde medicii i-au rezolvat chirurgical atrezia esofagiană, dar şi hidrocefalia. Între timp, micuţul şi părinţii s-au întors acasă, având speranţa că evoluţia postoperatorie, cel puţin în privinţa celor două boli, va fi favorabilă. A rămas însă marea problemă a ochişorilor, retinopatia bioculară riscând să-l lase pe Cristi fără vedere.
Ar fi nevoie de 30.000 de euro
”Ne-am interesat şi în Ungaria, şi în Germania. Ni s-a spus clar că o asemenea intervenţie nu este posibilă, se pare, decât la o clinică specializată din Detroit, în SUA. Le-am scris celor de acolo şi, de fapt, ei erau deja gata să ne primească. Fireşte însă, e o «mică» problemă: costul operaţiei, ce se ridică la aproximativ 30.000 de euro, bani imposibil de procurat pentru noi”, ne-a spus tatăl băieţelului. Iar formularul E 112 nu are valabilitate şi în America, aşa că singura şansă e strângerea acestei sume din donaţii şi din sponsorizări. Dar niciodată nu trebuie să renunţi la a spera, se spune. Prin urmare, nici Cristi şi nici părinţii lui nu vor renunţa.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected] tatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajuta [email protected] Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii