Mergi direct la conținut »
Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj

Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, de către magistrații de la Judecătoria Sectorului 1, dar decizia nu este definitivă. Boureanu este acuzat că a lovit poliţisti de la Brigada Rutieră care l-au oprit în trafic, în iunie 2017.

De Cătălin Lupășteanu,

În schimb, iubita lui Cristian Boureanu, Laura Dincă, a fost achitată, după ce a fost judecată pentru că ar fi mințit în declarații.
Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei lui Cristian Boureanu, de 2 ani și 2 luni de închisoare pentru o faptă de ultraj. Cristian Boureanu va fi sub supraveghere timp de 3 ani.Prin aceeași decizie, Cristian Boureanu a fost achitat pentru alte două infracţiuni de ultraj, în cazul polițiștilor Dorin Iamandi și Ovidiu Andrei.Judecătorul i-a interzis lui Cristian Boureanu, timp de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinţei, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.Dacă sentința va fi menținută și la judecata în apel, Cristian Boureanu va fi obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune București sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea, în perioada de supraveghere, Boureanu va trebui să presteze, pe o perioadă de 100 de zile, muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau al Administrației Domeniului Public Sector 1.

Cristian Boureanu rămâne sub control judiciar, măsură preventivă dispusă de instanță în august 2017.

Judecătorul a mai decis ca, dacă decizia va fi menținută și la judecata în apel, de la Cristian Boureanu să fie prelevate probe biologice, care vor fi stocate în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Instanța a mai decis ca Boureanu să îi plătească 7.000 de euro daune morale polițistului de la Brigada Rutieră Andrei Ovidiu, pe care l-a lovit în iunie 2017.

Cererea polițistului Dorin Iamandi de a primi daune morale de la Boureanu a fost respinsă, din cauză că acțiunea sa de a se constitui parte civilă a fost introdusă tardiv.

Instanța a mai admis acțiunea civilă formulată de Spitalul de Urgență Floreasca din București și l-a obligat pe Boureanu să îi plătească 214,22 lei daune material,  precum şi dobânda legală calculată de la data prejudiciului, în 9 iunie 2017, până la achitarea integrală a sumei datorate. Spitalul de Urgență ”Dimitrie Gerota” nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Cristian Boureanu mai este obligat să plătească 6.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, din care 3.000 de lei pentru faza de urmărire penală şi 3.000 de lei pentru judecată.

Procurorii ceruseră 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru Cristian Boureanu.

În iunie 2017, Cristian Boureanu a fost protagonistul unui scandal în trafic cu Poliția Rutieră. Atunci, fostul parlamentar Cristian Boureanu a avut o ieşire violentă, după ce şoferul maşinii în care se afla, alături de iubita sa, a fost tras pe dreapta pentru un control. Cearta dintre poliţişti şi Cristian Boureanu a durat zeci de minute până la momentul încătuşării.

Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit, a cerut ulterior în instanţă 200.000 de euro daune.

„A refuzat să prezinte documentele devenind din nou recalcitrant şi lovind în zona inghinală cu piciorul un poliţist şi prinzându-i acestuia mâna în uşă”, a declarat atunci Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În fața judecătorilor, Cristian Boureanu a negat că l-a lovit pe polițistul Ovidiu Andrei, în momentul în care a ridicat piciorul. Acesta a negat și faptul că a refuzat să se legitimeze, atunci când polițiștii care l-au tras pe dreapta i-au solicitat acest lucru.

“Nu am refuzat să mă legitimez, nu pot să explic atitudinea lui Andrei Ovidiu de a folosi forţa. (…) Nu am opus rezistenţă. Nu e adevărată acuzaţia că l-am lovit cu genunchiul pe Andrei Ovidiu. Nu l-am atins când am ridicat piciorul, nu l-am lovit când am ridicat piciorul. Doar am ridicat piciorul, şi el s-a ferit. Nu am avut nici intenţia să îl lovesc. Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare”, a declarat Boureanu în faţa magistraţilor, potrivit Agerpres.


Citește și: REPORTAJ/ Bianca Banu răstoarnă mitul tocilarului. Ar putea fi un model de succes, dar a ales să studieze la Sorbona

Close
Închide
  Close