Mergi direct la conținut »
UPDATE: Cristian Boureanu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova și va fi judecat sub control judiciar. La ieșire l-au așteptat iubita și avocatul - VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Cristian Boureanu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova și va fi judecat sub control judiciar. La ieșire l-au așteptat iubita și avocatul - VIDEO

UPDATE: Cristian Boureanu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova și va fi judecat sub control judiciar. La ieșire l-au așteptat iubita și avocatul – VIDEO

Cristian Boureanu, acuzat de ultraj după ce a lovit un polițist, va fi judecat sub control judiciar, după ce instanța a decis definitiv ca fostul deputat să nu mai stea în arest preventiv. Boureanu a ieșit din Penitenciarul Rahova la câteva ore după decizia instanței, el fiind așteptat de iubita lui, pe care a îmbrățișat-o, fiind vizibil emoționat.

UPDATE: Cristian Boureanu a ieșit pe poarta Penitenciarului Rahova în jurul orei 16.00, la aproape opt ore după ce Tribunalul București a decis ca el să nu mai stea în arest preventiv, ci să fie judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de ultraj.

Boureanu a fost așteptat la poarta penitenciarului de iubita lui, Laura Dincă, pe care a îmbrățișat-o, fiind vizibil emoționat. Fostul deputat și-a îmbrățișat apoi avocatul și i-a mulțumit că l-a scăpat de arest.

Cristian Boureanu le-a mulțumit celor care l-au susținut  și și-a cerut scuze pentru ce a făcut în noaptea de 9 iunie, fapte pentru care va răspunde în fața instanței.

În prima declarație pe care a făcut-o după ce a scăpat de arestul preventiv, Boureanu a spus că a trecut printr-o experiență grea și este normal să regrete faptele care l-au adus în această situație.

”Mulțumesc Laurei că a fost alături de mine, și familiei mele, mulțumesc domnului avocat. A fost o experiență grea, e foarte greu să fii departe de familie. (…) Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut puterea să trec peste asta”, a spus Boureanu.

Cristian Boureanu nu a vrut să spună dacă în Penitenciarul Rahova sunt condiții mai grele decât în arestul Poliției Capitalei, el arătând doar că în arest sunt condiții ”foarte civilizate”.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

”Mulțumesc și Guvernului Norvegian pentru donațiile făcute în arest”, a completat Boureanu.

Întrebat cum ar acționa acum dacă ar fi pus într-o situație similară cu cea din iunie, care i-a adus acuzația de ultraj, Boureanu a răspuns: ”Avem timp să vorbim după ce se termină procesul pe fond”.

Boureanu a fost întrebat de jurnaliști și dacă o va cere în căsătorie pe iubita lui Laura, acesta refuzând să răspundă. Întrebarea i-a fost pusă după ce iubita lui Boureanu spusese că vor afla dacă o va cere de soție când acesta va ieși pe poarta Penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, în 2 august, cererea lui Boureanu de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar. Procurorii au contestat decizia la Tribunalul București, care vineri a decis definitiv ca Boureanu să fie eliberat din arest și judecat sub control judiciar.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

Potrivit deciziei instanței, Boureanu are interdicție să părăsească Bucureștiul și să se apropie sau comunice cu martorii din dosarul în care este judecat, precum și cu cei doi polițiști pe care i-a agresat, Ovidiu Andrei și Dorin Iamanti. Fostul deputat este obligat să se prezinte la fiecare termen de judecată și să meargă o dată pe săptămână la secția de poliție care îl va avea sub supraveghere.

Cristian Boureanu a stat în arest preventiv două luni, fiind trimis în judecată pentru ultraj, după ce a lovit un polițist care oprise în trafic mașina în care se afla. Fostul deputat a stat patru zile în arest preventiv la Penitenciarul Rahova, anterior el aflându-se în Arestul Poliției Capitalei.

Faptele de care este acuzat Boureanu au avut loc în 9 iunie, în jurul orei 01.30, după ce mașina în care se afla fostul deputat, pe scaunul din dreapta șoferului, a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutrieră a Capitalei pentru control în zona Piața Charles de Gaulle. Un polițist a cerut documentele de identitate, moment în care Boureanu a început să îl amenințe, apoi i-a prins degetele mâinii drepte la portiera maşinii, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. (Vezi AICI filmul scandalului care a dus la arestarea lui Boureanu).

Iubita lui Boureanu este acuzată că a mințit când a fost audiată ca martor de procurori, în 9 iunie și 6 iulie, încercând astfel să îl ajute pe fostul deputat. Procurorii susțin că declarația pe care iubita lui Boureanu a dat-o în 6 iulie este în contradicție cu declarația anterioară și cu probatoriul administrat în cauză.


Citește și: Mesajul învățătoarei pentru eroul din Mangalia: “Ai învins teama, ai salvat vieți, nu ai învins valurile” | VIDEO

Close
Închide
  Close