EXCLUSIV / Boureanu zice că nu a lovit pe nimeni! Filmul complet al scandalului, așa cum a ajuns la dosar

12 iunie 2017 23:30 De: ,

Incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute, în urma căruia fostul deputat Cristian Boureanu a ajuns clientul arestului VIP-urilor, s-a derulat în doi timpi. În primul act, la finele controlului rutier, fostul parlamentar i-ar fi înjurat pe polițiștii bucureșteni de la ”Circulație”, iar în cel de-al doilea, derulat la doar câteva minute distanță după o mică urmărire pe șosea, acesta l-a lovit sub centură pe unul dintre subofițeri. La dosarul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se află și declarația lui Cristian Boureanu, arestat pentru ultraj, care susține că nu a lovit pe nimeni!

În cele câteva zile scurse de la incidentul în care Boureanu l-a lovit sub centură, cu genunchiul, pe unul dintre polițiști, investigatorii au încercat – cu ajutorul declarațiilor martorilor, ale polițiștilor, dar și cu cel al imaginilor surprinse de amatori sau de camerele video din spațiul public -, să refacă filmul acelor evenimente. Din toate aceste date a reieșit că povestea atacului care l-a vizat pe agentul rutier, finalizat cu arestarea preventivă a fostului politician, s-a scris în două acte.

Primul moment s-a consumat în noaptea de 8 spre 9 iunie pe bulevardul Aviatorilor. Acolo, mașina condusă de un barman, un personaj care s-a oferit cu amabilitate să-i ducă acasă pe Boureanu și pe iubita lui Laura Dincă, care tocmai participaseră la o petrecere, a fost oprită la un filtru al Poliției Rutiere. Șoferul s-a conformat, a prezentat actele pentru control și totul părea să nu iasă din anonimat. Bărbatul de la volan își primește actele și pornește de pe loc.

”Atunci, Boureanu, aflat pe locul din dreapta, a claxonat de două-trei ori ca să atragă atenția și apoi a început să-i înjure pe agenți și să strige că opresc oamenii aiurea. Echipajul care tocmai îi controlase s-a luat după ei și în Piața Charles de Gaulle i-a ajuns din urmă și i-a blocat”, ne-au spus surse judiciare.

În acel loc, s-a consumat partea cea mai violentă a acestei povești de noapte. Polițiștii de care tocmai se despărțiseră au venit să-l facă să răspundă pentru atacurile verbale aduse lor. Dar pentru asta i-au spus să se dea jos din mașină și să se legitimeze.

”I s-a spus să coboare, dar a refuzat motiv pentru care polițistul a trecut la forță, dar a fost rănit cu portiera. Boureanu a tras de ea și i-a prins mâna. Atunci a fost chemat în sprijin un alt echipaj rutier, iar la fața locului a ajuns și un șef de zonă. În timp ce agenții încercau să întocmească procesul verbal Boureanu s-a apropiat de ei moment în care a fost somat să stea pe loc, să-și vadă de treaba lui. A urmat lovitura cu genunchiul, premeditată după cum reiese și din imagini, încasată sub centură de agentul rutier, imobilizarea și încătușarea lui Boureanu care a fost dus la sediul Brigăzii de Poliției Rutieră cu o mașină a poliției. Acolo au ajuns, cu autoturismul lor, și iubita acestuia și șoferul mașinii în care se aflau când au fost opriți la acel filtru”, au adăugat aceleași surse.

Cristian Boureanu zice că nu a lovit pe nimeni și că polițiștii l-au agasat pentru că e persoană publică

Tot acest film al derulării evenimentelor a fost realizat cu ajutorul declarațiilor celor cinci-șase polițiști care au făcut parte din echipajele aflate la fața locului, cu cele ale iubitei lui Boureanu, dar și cu cele ale martorilor (n.r. șoferi opriți în trafic pentru a fi martori neutri, conform procedurilor). Dacă Laura a recunoscut în fața anchetatorilor că iubitul ei l-a lovit pe polițist, punând agresivitatea acestuia pe seama hărțuirii la care ar fi fost supus de agenți și a orgoliului masculin, Boureanu nu recunoaște că ar fi lovit pe cineva. Chiar și în condițiile în care atacul, scurt, a fost filmat de polițiști.

”Boureanu Cristian nu recunoaște că ar fi lovit pe cineva. Spune că el a fost cel lovit. Că a fost agasat și provocat în permanență pentru că a fost deputat și pentru că încă e persoană publică. E felul în care a înțeles să se apere…E problema lui. Există probe suficiente că l-a lovit pe agent, sunt mijloace clare de probă. De aceea a și fost arestat preventiv pentru 30 de zile. E adevărat, o măsură pe care a contestat-o și care se va judeca zilele acestea”, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei.

Gestul de ”bărbăție” făcut în fața iubitei l-ar putea costa pe Boureanu 7,5 ani de libertate

Lovitura de genunchi pe care i-a aplicat-o agentului rutier Ovidiu Andrei – la care se adaugă, ca ”picanterii”, înjurăturile și amenințările pe care le-a adus polițiștilor -, l-ar putea costa ani mulți de libertate pe Cristian Boureanu. Este vorba de o pedeapsă cuprinsă între 9 luni și 7,5 ani de închisoare la care se ajunge aplicând anumite sporuri pornind de la infracțiunea de loviri și alte violențe ce a avut ca victimă un polițist coroborată cu eventuale zile de îngrijiri medicale de care acesta va beneficia .

Dacă se va dovedi că agentul Ovidiu Andrei nu a respectat procedurile din ”Măsurile tactice polițienești” atunci când a ripostat după ce a fost lovit și acesta este pasibil să ajungă în spatele gratiilor. În cazul său, dacă Boureanu va face dovada unor îngrijiri medicale, pedeapsa cu închisoarea este cuprinsă între 8 luni și 6,7 ani.

”În acest moment singurul dosar penal în lucru este cel de ultraj, deschis pe numele lui Boureanu Cristian. Împotriva polițistului există doar o plângere care va fi cercetată. Agentul nu este cercetat penal. Dacă a lovit sau nu, vom stabili”, au punctat sursele judiciare citate.

Citește și:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro