MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 21:58

Cum a fost prins în Italia Șerban Pop, fostul șef ANAF. S-a dat de gol când a mers să scoată bani

Distribuie

Șerban Pop, fostul șef al ANAF dat în urmărire generală, a fost prins marți în Italia, în stațiunea Como. Polițiștii l-au depistat după ce acesta a mers la un oficiu poștal, pentru a retrage o sumă de bani transferată din țară. 

Cum a fost prins în Italia Șerban Pop, fostul șef ANAF. Se pare că acesta a încercat să retragă de la un oficiu poștal o sumă de bani transferată din ţară. Acolo, Pop a prezentat actul de identitate, iar în momentul în care angajații oficiului poștal l-au verificat în baza de date, au aflat că acesta era dat în urmărire, potrivit stirileprotv.ro.

Polițiștii din Como l-au arestat imediat, iar Șerban Pop se află în Penitenciarul Como. Urmează ca instanța din Italia să se pronunțe asupra executării mandatului și predării acestuia către România, după transmiterea documentației necesare de către instanța din România.

Șerban Pop a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Alinei Bica, fiind acuzat de trafic de influență. Este vorba despre dosarul în care Bica a fost achitată și în care a mai fost condamnat și Horia Simu.

Ulterior condamnării, Șerban Pop a fost dat în urmărire națională și internațională.

Șerban Pop a fost numit în fruntea ANAF în aprilie 2012, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta declara atunci că l-a ales pe Şerban Pop „pe baza mai multor recomandări’, apreciind că Pop are „un CV impecabil’. Pop a fost retras de la conducerea Agenţiei de Administrare Fiscală în aprilie 2013, după o discuţie cu premierul Ponta.


CITEȘTE ȘI: 

CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare

Citește mai multe despre serban pop și ANAF pe Libertatea.

Comentarii