Mergi direct la conținut »
Cutremur în Italia. Primarul din Ussita: “Am văzut infernul”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cutremur în Italia. Primarul din Ussita: “Am văzut infernul”

Cutremur în Italia. Primarul din Ussita: “Am văzut infernul”

Mărturiile care vin din localităţile aflate în apropiere de epicentrul seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, sunt cutremurătoare, relatează La Repubblica. Primarul din Usita vorbeşte de un dezastru şi mărturiseşte că a a văzut infernul.

“S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum, este un dezastru, un dezastru. Dormeam în maşină, am văzut infernul”, a spus edilul Marco Rinaldi.

“Sunt multe (clădiri – n.r.) prăbuşite, să sperăm că nu este nimeni sub dărâmături:, a spus şi primarul din Acquasanta Terme, Sante Stangoni.

“Sunt relativ liniştit, pentru că sper că eforturile făcute în aceste zile au fost suficiente pentru a salva vieţile oamenilor: centrul a fost evacuat, clădirile din cartierele cu cel mai mare risc au fost declarate nelocuibile”, a declarat primarul din Camerino, Gianluca Pasqui, care a vorbit, însă, de noi clădiri prăbuşite în localitate.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi. La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”, a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci. 

Citește și: Cutremur în Italia. Seismul a avut 6.5 grade. Două biserici s-au prăbușit în timpul slujbei – imagini LIVE

Close
Închide
  Close