MENIU CAUTĂ
12 Mai. 2016 13:47

Condamnare cu executare în cazul copilului sfâșiat de câini. Familia lui Ionuț Anghel va primi 2,4 milioane de euro despăgubiri

Distribuie

Sentință definitivă în dosarul privind moartea lui Ionuț Anghel, copilul ucis de câini în 2013. Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde copilul a fost ucis, a fost condamnat de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Totodată, instanța a decis ca familia Anghel să fie despăgubită cu 2,4 milioane de euro. 

Instanţa a menţinut pedeapsa dispusă în cazul lui Constantin Ciorăscu de către Judecătoria Sectorului 2, în mai 2015, dar a anulat suspendarea şi a dispus ca acesta să execute cei trei ani de închisoare.

Atunci, mama lui Ionuț Anghel afirma că condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a fost una prea blândă. Pedeapsa de închisoare cu suspendare mi se pare prea blândă. După moartea lui Ionuţ, viaţa noastră a fost un calvar. Trăim o suferinţă continuă. Viaţa noastră de familie nu va mai fi niciodată la fel şi nimeni nu ştie ce e în sufletul meu de la acea tragedie', a spus Andreea Anghel, în mai 2015. Însă astăzi, după aflarea sentinței definitive, femeia a spus că este mulțumită de decizia Curții de Apel București. 'Este un precedent important și sperăm să fie și un exemplu pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple vreodată. Din câte știu eu este primul dosar finalizat într-un astfel de caz, deci este un început', ne-a declarat mama lui Ionuț. Femeia ne-a mărturisit că frățiorul lui Ionuț, care știe foarte bine ce s-a întâmplat în acea zi nefastă, este încă tulburat de lipsa celui mai bun prieten al său. 'Îi lipsește exterm de mult… Ionuț era cel mai bun prieten al lui, partenerul lui de joacă… Copilul este încă traumatizat și, cel mai probabil, va rămâne cu trauma toată viața!', a conchis femeia cu glasul stins.

Totodată, Curtea de Apel București a decis astăzi să mențină și celelalte dispoziții din decizia instanței de fond. Prin urmare, firma  Rezidenţial Tei, Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 şi Constantin Ciorăscu au de plătit fiecare câte o amendă penală de câte 300.000 de lei.

Instanţa a mai dispus ca societatea Rezidenţial Tei, Constantin Ciorăscu şi ADP Sector 2 să plătească, în solidar, daune morale familiei lui Ionuţ Anghel în valoare totală de 2,4 milioane de euro, respectiv câte 600.000 de euro părinţilor lui Ionuţ Anghel şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

Ionuț Anghel a fost ucis pe 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de mai mulți maidanezi pe un teren privat din Capitală. Copilul în vârstă de 4 ani se juca împreună cu fratele său, cu doi ani mai mare. Acesta din urmă a reușit să scape, însă Ionuț a fost sfâșiat de animale. Cei doi copii au ajuns pe terenul privat după ce au fugit de lângă bunica lor din parcul Tei.

 

 

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii