Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Detalii noi ies la iveală! Salah Abdeslam a trecut prin Austria în septembrie

Detalii noi ies la iveală! Salah Abdeslam a trecut prin Austria în septembrie

Salah Abdeslam a trecut prin Austria în data de 9 septembrie, conform unui control rutier de rutină efectuat la frontiera cu Germania. În mașină, alături de Salah se mai aflau doi bărbați.

De Claudiu Petrisor,

Cei trei au explicat că voiau să petreacă „o săptămână de vacanţă în Austria”, fiind lăsaţi să treacă mai departe, fără alte verificări suplimentare.

„Se desfăşoară investigaţii pentru a determina unde şi-au petrecut cei trei vacanţa şi care a fost scopul călătoriei”,a spus ministrul austriac de Interne.

Salah Abdeslam, cetăţean belgian, în vârstă de 26 de ani, ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

Atentate la Paris

O serie de explozii și atacuri armate au zguduit Parisul, vineri seară. Trei explozii, în urma unor atacuri sinucigașe, au avut loc lângă Stade de France. Președintele Francois Hollande, aflat pe stadion, a fost evacuat de urgență. De asemenea, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul în mai multe locații din Paris și au luat ostatici. 132 de persoane au murit și 352 sunt rănite, conform unui bilanț provizoriu. Doi români au murit în exploziile revendicate de ISIS.
Citește și: Mohamed Abdeslam, fratele teroriștilor Brahim Abdeslam și Salah Abdeslam: „Gândurile mele sunt la familiile victimelor”
Foto: EPA

Close
Închide
  Close