Mergi direct la conținut »
Dezicie în premieră | Orange, obligată în instanță să plătească despăgubiri morale unui angajat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Dezicie în premieră | Orange, obligată în instanță să plătească despăgubiri morale unui angajat

Compania Orange este obligată să plătească unui fost angajat daune morale de 45.000 de lei, pentru că l-a hărțuit moral. Decizia nu este definitivă, iar compania a anunțat că respectă legislaţia în vigoare şi că va face uz de căile de atac în acest caz, scrie News.ro.

Fostul angajat a câștigat la Tribunalul București procesul intentat companiei Orange. Instanţa a decis ca bărbatului să îi fie plătite despăgubiri de 45.000 de lei reprezentând daune morale. Angajatul ar fi fost hărţuit şi şicanat 22 de luni de către fostul angajator, avocatul său spunând că cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe.

„În esenţă, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă”, a completat avocatul, citat de News.ro. Potrivit acestuia, fostului angajat i s-a cerut  să aducă imediat concediul medical, altfel urmând a fi cercetat disciplinar, în condiţiile în care acesta era internat în spital, cu perfuzii. Într-o altă situație, departamentul în care lucra fostul angajat a fost anunţat că urmează să se facă o deplasare în Polonia, însă bărbatul a fost anunțat în ultima clipă că el nu mai pleacă.

Reprezentanţii companiei au declarat, pentru News.ro, că firma respectă legislaţia în vigoare şi va folosi căile de atac prevăzute de lege.
“Orange România respectă legislaţia în vigoare şi are principii etice solide care stau la baza relaţiei cu angajaţii companiei”, precizează compania.
Close
Închide
  Close