Diplomatul american a transmis, duminică, mai multe mesaje pe Twitter, în care l-a criticat pe Joe Biden pentru afirmațiile făcute, spunând că prin declarațiile făcute a transformat o situație oricum dificilă într-o situație și mai periculoasă.
„Comentariile lui Biden au îngreunat o situație dificilă și au transformat o situație periculoasă într-una și mai periculoasă. Acest lucru este evident. Mai puțin evident este cum să repare daunele, dar sugerez ca principalii săi consilieri să-i contacteze pe omologii lor ruși și să clarifice faptul că SUA sunt pregătite să lucreze cu acest guvern rus”, a spus diplomatul”, a spus Haass.
Ar trebui să existe două priorități în acest moment: încheierea războiului în termeni pe care Ucraina îi poate accepta și descurajarea oricărei escaladări din partea lui Putin. Iar acest comentariu a fost în contradicție cu ambele obiective.
Richard Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe al SUA:
”Așa cum s-a mai spus, nu poți merge la război decât cu armata pe care o ai. Nu mai puțin adevărat este că nu poți încheia un război decât cu adversarul pe care îl ai. Faptul că Rusia lui Putin a acționat în mod criminal nu schimbă acest adevăr. Schimbarea de regim poate fi o speranță, dar nu poate constitui baza strategiei noastre”, a mai spus diplomatul american.
The comments by @potus made a difficult situation more difficult and a dangerous situation more dangerous. That is obvious. Less obvious is how to undo the damage, but I suggest his chief aides reach their counterparts & make clear US prepared to deal with this Russian govt. https://t.co/AMGx6KzToP
— Richard N. Haass (@RichardHaass) March 27, 2022
Kasparov: „Nu faceți jocuri diplomatice cu un criminal în masă”
După ce Casa Albă a transmis că declarația făcută de Biden „nu este un apel la schimbarea regimului”, fostul mare șahist Garry Kasparov a numit administrația americană „patetică”.
„Când un regim este represiv, ucigaș, dictatorial și condus de cineva care a comis crime de război în mai multe țări, inclusiv în a sa, la ce altceva ar trebui să sperăm și la ce ar trebui să se lucreze decât la schimbarea regimului?” a scris el, pe Twitter serie de tweet-uri.
Când președintele are dreptate, Casa Albă ar trebui să îl susțină în loc să se chinuie să-i ceară scuze unui dictator criminal pentru că a spus adevărul. Este patetic.
Garry Kasparov:
Kasparov a continuat, afirmând că „niciun dictator nu este legitim”, „nu da înapoi când ai dreptate” și „nu face jocuri diplomatice cu un criminal în masă”.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!