Mergi direct la conținut »
Doi americani, ținuți ostatici de rebelii din Yemen, au fost eliberați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Doi americani, ținuți ostatici de rebelii din Yemen, au fost eliberați

Doi americani, ținuți ostatici de rebelii din Yemen, au fost eliberați

Doi americani ce erau ținuți ostatici de către rebelii din Yemen au fost eliberați sâmbătă seara și duși în capitalal Omanului, după ce oficialii din Muscat au intermediat eliberarea lor. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat american, John Kerry, informează Reuters.

Cei doi ostatici au fost transportați cu un avion al forțelor aeriene omaneze, alături de yemeniți răniți în conflictul civil din țara lor.

Departamentul de Stat american și-a exprimat recunoștința pentru guvernul din Oman pentru facilitarea eliberării ostaticilor și a recunoscut că este vorba de un „gest umanitar” al autorităților houthi, grupul armat din nordul Yemenului care controlează capitala Sanaa din 2014.

Kerry le-a declarat jurnaliștilor din orașul elvețian Lausanne că SUA discută cu oficialii saudiți o pace în Yemen și că mai multe detalii va oferi duminică, la Londra.

ONU estimează că 10.000 de oameni au fost uciși în luptele din Yemen și acuză raidurile coaliției pentru 60% din decesul a 3.800 de civili din martie 2015 până în prezent.

Close
Închide
  Close