MENIU CAUTĂ
20 Sep. 2017 11:02 , de Valentina Postelnicu

Dragnea, despre Ponta: Era cu mâna pe sus să-l cheme DNA la audieri; Ce i-a urat fostului premier, de ziua lui

Distribuie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la România TV că Victor Ponta ”era cu mâna pe sus” ca să fie chemat de DNA la audieri, în cazul transferul lacului Belina din administrarea Apelor Române la CJ Teleorman. Liderul PSD i-a transmis și un mesaj, de ziua de naștere, fostului premier: ”Îi doresc tot ce-mi doreşte şi el mie, cu mare drag şi cu toată sinceritatea”.

Liderul PSD a afirmat că nu ştie dacă este vorba de un dosar intrumentat împotriva sa privind transferul Lacului Belina, despre care Victor Ponta spunea, pe 8 septembrie, că ar fi fost transferat în administrarea CJ Teleorman pe vremea când Dragnea era vicepremier.

”Lucrurile se umflă în presă, iar eu nici nu ştiu dacă există dosar deschis pe numele meu. Am pescuit şi în Maldive. Nu ştiţi? Oceanul Indian e al meu. Să mai meargă unii să verifice”, a spus Dragnea ironic.

Liviu Dragnea i-a transmis sănătate lui Ponta cu ocazia zilei de naştere, fostul premier împlinind miercuri 45 de ani. ”Îi urez sănătate. Mi-am adus aminte că mâine e ziua lui. Îi doresc tot ce-mi doreşte şi el mie, cu mare drag şi cu toată sinceritatea”, a spus Liviu Dragnea.

”Când nu poţi să baţi PSD-ul cu arme politice, constituţionale, legal (..)  îţi rămâne doar un singur lucru, şi anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul”

Dragnea a mai spus că PSD reprezintă „o ţintă” pentru adversari şi, atunci când partidul nu poate fi „bătut cu arme politice”, constituţionale, soluţia este „distrugerea acestuia”, adică „eliminarea liderului”.

„Au fost mulţi membri PSD, alţii din conducere, alţii pe lângă, cărora li se inoculase ideea ”nu se acceptă un PSD mai mare de 20%, pentru că este un partid prea puternic, ţara devine prea stabilă şi nu este agreată această situaţie. Şi asta n-o scot din cărţi, mulţi colegi o ştiu. Şi Vali Zgonea regretă că s-a lăsat păcălit. S-a încercat atunci să fie făcut instrument de către unii, eu am înţeles că a înţeles. E dureros pentru el că a înţeles cu costuri, dar eu sper să îi fie bine lui Vali, pentru că am senzaţia că se doreşte să fie pedepsit pentru că n-a reuşit planul atunci. Deci miza este PSD-ul. Când nu poţi să baţi PSD-ul cu arme politice, constituţionale, legale – şi este foarte greu de bătut, pentru că s-a consolidat un eşantion mare de populaţie -, îţi rămâne doar un singur lucru, şi anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul, atacând liderul, cu instrumente judiciare şi cu instrumente şi acţiuni de poliţie politică vizibile”, a spus președintele PSD.

Cu toate acestea, Dragnea afirmă că „nu sunt comploturi în PSD”, pentru că membrii de partid au înţeles din 2016 că arma principală este liantul, unitatea partidului.

„Sunt oameni, în schimb, care de-a lungul anilor au practicat tot felul de manipulări şi încearcă şi acum să se reeşapeze”, a adăugat Dragnea, el nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Fostul premier Victor Ponta a venit, luni, la DNA fiind citat pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupție. Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că Victor Ponta a dat declarații în același dosar în care a fost audiat și Sorin Grindeanu.

Victor Ponta a fost audiat patru ore de procurorii anticorupție, fostul premier declarând, la plecarea de la DNA, că a stat așa de mult din cauza procedurilor de transcriere a celor declarate de el.

Citește mai multe despre Victor Ponta și Dosarul Belina pe Libertatea.

Comentarii