Mergi direct la conținut »
Emmanuel Macron renunță la planurile pentru soția sa. Decizia a fost luată în urma petiției "împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Emmanuel Macron renunță la planurile pentru soția sa. Decizia a fost luată în urma petiției "împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron"

Emmanuel Macron renunță la planurile pentru soția sa. Decizia a fost luată în urma petiției „împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron”

Emmanuel Macron va renunța la planurile cu privire la "rolul public" al Primei Doamne Brigitte Macron, după ce peste 290.000 de oameni au semnat o petiție în acest sens, relatează BBC News. Totodată, Palatul Elysee a anunțat că urmează să fie anunțate mai multe detalii privind decizia liderului francez.

Palatul Elysee va publica „la sfârşitul lui august, începutul lui septembrie”, o „comunicare” cu privire la „rolul public” al Primei Doamne Brigitte Macron, noteză AFP.

„Am lucrat împreună cu jurişti, de la instalarea Emmanuel Macron la Elysee”, a afirmat o sursă pentru agenția de presă franceză.

Anunțul vine în contextul în care peste 280.000 de francezi au semnat o petiţie împotriva recunoaşterii vreunui „statut special” al Primei Doamne. Inițial, planul ar fi prevăzut și o modificare a Constituției privind rolul Primei Doamne, care în prezent nu acordă un statut special partenerei de viață a președintelui francez, deși aceasta are, de obicei, alocat propriul birou la palatul Elysee, unul sau doi asistenți, dar și agenți de securitate.

Petiția era însă împotriva acordării acestui stat special. „Nu există niciun motiv pentru ca soția șefului statului să poată obține un buget din fonduri publice”, scria în textul citat. Petiționarii au oferit totuși asigurări că „denunță cu fermitate orice atacuri sexiste împotriva lui Brigitte Macron” și că „nu îi pun (acesteia) sub nicio formă sub semnul întrebării competențele”.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Astfel, după ce peste 280.000 de oameni au semnat documentul, oficiali ai Palatului Elysee au oferit explicații pe subiect.

„Nu s-a pus niciodată problema modificării Constituţiei, scrierii unei legi, ci a unei transparenţe, ceea ce nu a fost cazul fostelor Prime Doamne”, a mai declarat sursa pentru AFP.

Fosta profesoară Brigitte Macron ar putea să adopte „mai multe cauze”, care rămân de precizat, dar al căror „fir conducător” este educaţia şi „integrarea diferenţelor în societate”.


Citește și: Transformare radicală. Una din cele mai mari soliste ale anilor ’70 cântă acum la biserică


Close
Închide
  Close