Mergi direct la conținut »
Episcopul Bisericii Catolice din Sri Lanka consideră atentatele o "insultă la adresa umanităţii"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Episcopul Bisericii Catolice din Sri Lanka consideră atentatele o "insultă la adresa umanităţii"

Episcopul Bisericii Catolice din Sri Lanka consideră atentatele o „insultă la adresa umanităţii”

Episcopul Bisericii Catolice din Sri Lanka consideră atentatele de acum o săptămână o "insultă la adresa umanităţii". Arhiepiscopul de Colombo, Monseniorul Malcolm Ranjith, a oficiat o singură slujbă religioasă care a fost difuzată în direct de televiziuni. Inițial erau prevăzute trei slujbe comemorative dar două au fost anulate de teama unor alte posibile atentate. Slujba privată s-a desfășurat la ora locală 8.45, aceeași când au avut loc primele atacuri iar măsurile de securitate au fost extrem de stricte.

De Mihai Niculescu,

Slujba a fost organizată în faţa bisericii Sf. Anton, în capitala ţării, la 08:45, ora la care edificiul fusese atacat duminica precedentă de un terorist kamikaze, ucigând zeci de credincioşi.

Înaltul prelat şi-a început slujba, lansând un apel la pace şi unitate în această naţiune multietnică din Asia de Sud, relatează Agerpres.

Ceea ce s-a petrecut duminica trecută este o imensă tragedie, o insultă la adresa umanităţii”, a spus arhiepiscopul. El i-a invitat pe credincioşi să dovedească bunătate unii faţă de alţii în semn de respect pentru toate victimele acestor atentate soldate şi cu aproape 500 de răniţi.

Astăzi, în timpul acestei ceremonii, ne îndreptăm atenţia spre tragedia survenită duminica trecută şi încercăm să înţelegem. Ne rugăm pentru ca toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acea zi să trăiască o viaţă veşnică prin Domnul şi pentru ca toţi cei răniţi să se vindece cât mai curând”, a spus înaltul prelat din Sri Lanka.

În acelaşi mod, ne rugăm pentru ca în această ţară să domnească pacea şi coexistenţa, înţelegerea reciprocă fără diviziuni”, a mai spus arhiepiscopul de Colombo.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Trei biserici și trei hoteluri de lux au fost țintele unor atacuri cu bombă, duminica trecută, în explozii murind 253 de persoane și mai bine de 500 fiind rănite. Autorităţile au atribuit responsabilitatea masacrului unui grup islamist local afiliat grupării jihadiste Statul Islamic.

Sursa foto: srilankanlive.com


Citește și: VIDEO / Paște la Jurilovca. Când rămân singure pe lume, bătrânele se retrag în căsuțele din curtea bisericii. Schitul babicilor, locul unde opt femei se roagă pentru noi


 

Close
Închide
  Close