MENIU CAUTĂ
10 Dec. 2011 11:01

EUROCRIZA | „Zi neagră pentru Marea Britanie şi Europa”. Premierul de la Londra, acuzat de trădare

Distribuie

Pe de-o parte, decizia premierului a fost primită cu entuziasm de către conservatorii eurosceptici care, scrie Mediafax, consideră că reprezintă un prim pas către distanţarea de Uniunea Europeană sau chiar retragerea din blocul comunitar
Pe de altă parte, folosirea dreptului de veto de către Marea Britanie pentru a bloca modificarea tratatelor Uniunii Europene pare să provoace tensiuni în relaţia dintre conservatori şi liberal-democraţi.
Un lider liberal democrat îl acuză poe David Cameron de „trădarea Marii Britanii”, în vreme ce un altul vorbeşte despre „o zi neagră pentru Marea Britanie şi Europa”.
Asta în vreme ce premierul britanic a a insistat că decizia lui a fost luată ca urmare a unei  „poziţii comune” stabilite de conservatori şi liberali-democraţi.
Marea Britanie a respins propunerea Germaniei şi Franţei de modificare a tratatelor UE pentru depăşirea crizei din zona euro şi i-a forţat, astfel, pe liderii europeni să propună un acord interguvernamental pentru înăsprirea disciplinei bugetare, un plan susţinut de 23 de state UE.

Comentarii