Marți, 29 martie 2016, 10:57

„Guvernul a reușit să acceseze datele stocate în iPhone-ul lui Farook și nu mai are nevoie de asistență din partea Apple”, se arată într-un document depus de Departamentul Justiției în instanță, potrivit theverge.com

Disputa dintre autoritățile americane și Apple a fost urmărită îndeaproape de întrega industrie IT, care s-a opus abordării autorităților și a susținut cu vehemență că orice variantă care ajută serviciile statului să ocolească măsurile de securitate ale produselor sale va submina siguranța tuturor. Astfel, faptul că Departamentul de Justiție a reușit să deblocheze iPhone-ul deținut de terorist și a renunțat la procesul cu Apple poate fi văzut drept o victorie pentru companie.

De cealaltă, oficialii guvernamentali avertizează că investigaţiile vor fi îngreunate în lipsa accesului la datele din telefoanele suspecţilor, potrivit news.ro.

Pe 2 decembrie 2015, 14 persoane au fost ucise și 22 au fost rănite în urma unui atac armat comis de Syed Farook și de soția acestuia, Tashfeen Malik. Atacul a avut loc în timpul unei petreceri de Crăciun a serviciilor de sănătate din San Bernardino, iar Farook era coleg cu victimele împușcate. Syed Rizwan Farook s-ar fi certat cu un coleg la petrecere. A plecat acasă, iar apoi s-a întors împreună cu Tashfeen Malik, amândoi îmbrăcați în haine de camuflaj, și au început să tragă în oameni.