Deputatul PSD a declarat că preşedintele nu are drept de veto în şedinţele de Guvern, iar dacă nu se discută temele prevăzute de Constituţie, premierul îl poate invita să iasă.

„Nu poate bloca activitatea Guvernului. Poate să îşi ia un carneţel şi un pix şi să înceapă să noteze, activitatea Guvernului nu o poate bloca. În acelaşi timp premeierul, dacă nu sunt probleme care vizează politică externe, ordine publică, apărare, premierul poate să spună „domnule preşedinte, ne vedem mai târziu, după ce termin şedinţa de Guvern. Este şi aceasta o opţiune a premierului. Preşedintele, dacă prezidează, discută de o ordine de zi care a fost avansată. Pe ordinea de zi, care e publică, dacă sunt chestiuni care îl vizează, participă, prezidează, dar dacă Guvernul decide că trebuie să meargă mai departe, nu are drept de veto. Poate să stea cu carneţelul să asculte ce spun miniştrii, acolo drept de dezbatere au miniştrii”, a declarat Florin Iordache, pentru Antena 3.

Citeşte şi: Secureanu vrea să o ducă pe „Vrăbi” în Italia, de Sărbători. Instanța e de acord, DNA se opune. Prima ieșire din țară, după ce a fost acuzat că a delapidat Spitalul Malaxa cu 2 milioane de lei