MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 17:37

Fostul bodyguard al lui Putin l-a provocat pe Navalnîi la o luptă corp la corp

Distribuie

Viktor Zolotov, fostul bodyguard al președintelui Vladimir Putin și în prezent șeful Gărzii Naționale, l-a provocat, marți,la un duel pe liderului opoziției, Alexei Navalnîi, scrie ABC News.

Zolotov a înregistrat un discurs de șapte minute, pe care l-a postat marți pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, atacându-l pe Navalnîi pentru investigarea corupției din cadrul instituției pe care o conduce. Zolotov a recunoscut „neajunsurile în ceea ce privește corupția” în agenția sa guvernamentală, dar a respins afirmațiile potrivit cărora a profitat personal de pe urma acesteia.

Navalny, cel mai popular lider de opoziție al Rusiei, este în prezent în închisoare, executând o sentință de 30 de zile pentru organizarea unui protest public neautorizat.

Luna trecută, el a publicat o anchetă din care rezultă că cel puțin 29 milioane de dolari au fost furate in contracte de achiziție pentru Garda Națională.

Zolotov, în vârstă de 64 de ani, care rareori apare în public, și-a vărat furia și frustrarea în clipul postat pe YouTube. El a spus că a spus că a fost insultat de afirmația lui Navalny și spune că s-a simțit 'obligat' ca ofițer al instituției să-l provoace pe Navalnîi la un duel. „Te provoc să lupți: în ring, pe tatami, oriunde vrei, îți promit că te voi face friptură”, a spus Zolotov, stând la bour și scuturându-și pumnul în fața camerei.

Zolotov a activat în serviciile de securitate ale lui Putin timp de 13 ani și se crede că este unul dintre cei mai apropiați aliații ai președintelui.

Discursul său de marți este o deviere radicală de la politica obișnuită a Kremlinului de a evita să menționeze numele lui Navalnâi în public.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


 

Comentarii