Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Prima slujbă în Catedrala Notre-Dame a fost oficiată de preoți cu căști de protecție pe cap

FOTO | Prima slujbă în Catedrala Notre-Dame a fost oficiată de preoți cu căști de protecție pe cap

Un sobor de preoți în frunte cu monseniorul Michel Aupetit, arhiepiscopul Parisului, a oficiat sâmbătă - cu o cască de protecţie pe cap - prima slujbă în catedrala Notre Dame, după incendiul devastator din luna aprilie.

Slujba a început la ora locală 18.00 (19.00, ora României), în faţa unui grup restrâns de aproximativ 30 de persoane, în capela din spatele corului, acolo unde se află coroana de spini.

Monseniorul Aupetit a spus în timpul slujbei că Notre-Dame este, înainte de toate, locul credinţei. ”Această catedrală este un lăcaş de cult, aceasta este finalitatea sa unică. Nu există turişti la Notre-Dame”, a spus el.

Arhiepiscopul a denunţat ”ignoranţa abisală a contemporanilor noştri” în materie de religie, pe care a atribuit-o ”excluderii noţiunii divine şi chiar a numelui lui Dumnezeu în sfera publică”, în numele laicităţii și a adăugat că această catedrală ”s-ar prăbuşi” fără prezenţa lui Cristos: ”Ne este ruşine de credinţa strămoşilor noştri? Ne este ruşine de Cristos?”, a lansat el.

Participanţii la comuniune s-au întâlnit cu puţin înainte de ora locală 18.00. În asistenţă, în afară de monseniorul Aupetit şi rectorul Catedralei Notre-Dame, monseniorul Patrick Chauvet, se aflau canonici, voluntari şi persoane care lucrează pe şantier şi angajaţi ai diocezei Parisului.

Credincioșilor nu le-a fost permis accesul în interior ”din motive evidente de securitate”, însă slujba a fost transmisă în direct, de postul catolic KTO, pentru ca ”creştinii să poată pariticipa şi intra în comuniune”.


Citește și:VIDEO/ De ce a reușit Estonia, țară cu toate serviciile online, și de ce stagnează România? Politicienii vechi, înlocuiți cu o nouă generație. Estonienii nu cred în Dumnezeu, cred în guvern


Close
Închide
  Close