MENIU CAUTĂ
06 Ian. 2012 20:01

Fotografie în premieră de la accidentul lui „Il Luce” | Aşa l-au scos pompierii pe Lucescu din ghearele morţii

Distribuie

Ieri, în jurul orei 13.30, Mircea Lucescu se afla pe bulevardul Vasile Milea. La un moment dat, acesta a încercat să vireze la stânga, moment în care a fost lovit în plin de un tramvai, iar maşina sa a ricoşat pe contrasens şi a intrat într-un alt autoturism.
“Văzusem maşina care staţiona pe linia de tramvai şi în următoarea clipă m-a lovit. M-am dezmeticit repede şi am sunat la 112 ca să cer ajutor pentru persoana ce se afla la volanul autoturismului care a intrat în mine. Nu mi-a venit să cred când am văzut că este vorba despre Mircea Lucescu. În momentul în care a fost scos dintre fiarele contorsionate, îmi venea să plâng. Avea mâinile pline de sânge. Părea foarte speriat”, ne-a declarat Gabriela Hussain, şoferiţa maşinii lovite de Kia Sorento, condusă de Lucescu.
'Domnul Lucescu venea dinspre mallul AFI Cotroceni şi nu avea viteză. Voia să întoarcă pe linia de tramvai, eu i-am făcut loc cât de mult am putut, dar tramvaiul l-a acroşat şi l-a proiectat în mine, apoi s-a oprit în stâlp', a spus Gabriela Hussain.

Are câteva coaste rupte şi un plămân perforat

După ce a fost scos din maşină de pompierii de la ISU Dealul Spirii, Lucescu a ajuns la Spitalul Universitar, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. Are câteva coaste rupte şi un hematom la stern. Una dintre coaste i-a perforat plămânul drept. Situaţia este, pentru moment, sub control, însă, fiind vorba despre leziuni interne, nu putem şti cum va evolua starea lui', ne-au declarat surse din spital.
De altfel, dr. Andrei Georgescu, şeful Secţiei Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, a afirmat că Il Luce' se afla aseară la Terapie Intensivă, iar alături de el erau soţia acestuia, Neli, nora, Anamaria, şi nepotul, Matei.

Vatmanul tramvaiului: «Nu s-a asigurat sub nici o formă»

După impact, autoturismul condus de Mircea Lucescu (dreapta) era contorsionat şi distrus în proporţie de 50%. În schimb, tramvaiul care a lovit în plin automobilul antrenorului nu avea decât bara de protecţie uşor îndoită (medalion)
Marian Bartoc (48 de ani, foto), vatmanul tramvaiului care s-a ciocnit cu maşina lui Mircea Lucescu, ne- a explicat cum s-a produs accidentul: N-am apucat să claxonez, n-am apucat să fac nimic. Lucescu mi-a virat în faţă, la nici doi metri. Nu s-a asigurat sub nici o formă. Nu mă consider vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Îl respect ca om, ca antrenor, chiar e unul dintre preferaţii mei'.
Mircea Lucescu, întins pe targă, cu gâtul imobilizat, la doar câteva minute de la producerea teribilului accident

I se va întocmi dosar penal


Deşi poliţiştii de la Rutieră' i-au recoltat lui Mircea Lucescu probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, ei nu i-au putut lua declaraţii, deoarece acesta era internat la Reanimare. În orice caz, lui Lucescu i se va întocmi dosar penal pentru vătămare din culpă, după ce pasagerul din dreapta sa, un apropiat de-al antrenorului, a fost accidentat uşor.

Răzvan s-a întors de urgenţă din Italia

Răzvan Lucescu (42 de ani), fiul lui Mircea Lucescu, era la Roma, ieri, când a fost informat despre accidentul în care a fost implicat tatăl său.
Antrenorul Rapidului, care se afla în capitala Italiei pentru a asista la antrenamentele echipei AS Roma, a sunat-o imediat pe Neli Lucescu, mama lui, pentru a afla detalii despre starea de sănătate a părintelui său.
Apoi, Răzvan a luat primul avion spre România, pentru a fi alături de familia lui şi de tatăl aflat pe patul de spital.

A avut probleme cu inima

Mircea Lucescu a fost supus unui by-pass coronarian în septembrie 2009, la doar patru luni de la câştigarea Cupei UEFA, după ce a suferit un infarct în timpul cantonamentului din Austria al lui Şahtior Doneţk. Atunci, antrenorul român a fost transportat de urgenţă la Doneţk pentru operaţie cu un avion pus la dispoziţie de Rinat Ahmetov, patronul clubului ucrainean.
Aş vrea să mor pe teren! E cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui antrenor. Înseamnă că ai trecut prin absolut tot în viaţţă acolo, în mijlocul luptei'. Mircea Lucescu într-un interviu acordat în 2010 pentru GSP
Aş vrea să mor pe teren! E cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui antrenor. Înseamnă că ai trecut prin absolut tot în viaţă acolo, în mijlocul luptei'. Mircea Lucescu într-un interviu acordat în 2010 pentru GSP.

Citește mai multe despre Mircea Lucescu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii