Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea a prezentat lucrările din Prelungirea Ghencea. Cum arată proiectul futurist, pe hârtie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Gabriela Firea a prezentat lucrările din Prelungirea Ghencea. Cum arată proiectul futurist, pe hârtie

Gabriela Firea a prezentat pe Facebook stadiul lucrării la proiectul Prelungirea Ghencea – Domnești. Primarul Capitalei susține că lucrările „sunt în grafic” iar etapa următoare va fi începerea exproprierilor e la strada Raul Doamnei pana la strada Valea Oltului. Acestea sunt necesare pentru cealaltă parte a proiectului, „Supralărgire Bulevardul Ghencea”

De Mihai Niculescu,

„Noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pista de biciclete cu dublu sens, trotuare și spatii verzi intre acestea ți partea carosabila.

Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri” a anunțat Gabriela Firea.

Stadiul proiectului este de identificarea sumelor aferente exproprierilor pentru tronsonul 2 al lucrării, de la strada Raul Doamnei pana la strada Valea Oltului, urmând ca apoi să înceapă demolările pe acest tronson și începerea efectiva a lucrărilor” a spus Firea.

Lucrările se desfășoară acum în prima etapă a proiectului, respectiv tronsonul spre linia de centură.

„În prezent se lucrează la infrastructura rutiera și se relochează și modernizează rețelele edilitare pe tronsonul cuprins intre strada Brașov și Strada Râul Doamnei” a precizat primarul general al Capitalei.

„Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București” a dat detalii Gabriela Firea.

Close
Închide
  Close