De Valentina Postelnicu,

Firea, atacuri în rafală la Liviu Dragnea

UPDATE ora 18.20 Gabriela Firea a fost aleasă preşedinte al PSD Bucureşti.

„Ziua de astăzi şi momentul pe care l-am trăit împreună nu ar fi putut avea loc dacă după zece amânări în patru ani actuala conducere a partidului nu ar fi acceptat să organizăm conferinţă de alegeri la Bucureşti. Asta este din păcate situaţia şi tristul adevăr. Atât eu, cât şi colegii mei care ieşiseră din mandat, pentru că termenul era depăşit, a trebuit să suportăm umilinţa de a ni se amâna lună de lună, an de an, organizarea unei conferinţe pentru a avea legitimitate”, a declarat Firea, după ce a devenit preşedintele PSD Bucureşti.

Ea a continuat: „Mă bucur că în acest moment la sediul central nu se mai urzesc planuri nefaste pentru Bucureşti”.

Primarul Capitalei nu l-a iertat pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

”Ce nu s-a putut în 4 ani de zile, iată că s-a putut în doar 2 săptămâni. Asta înseamnă eficiența unui președinte al PSD. Mă bucur și cred că nu doar în acest domeniu se vede eficiența, a spus ea.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Firea a continuat atacul la fostul lider al partidului: „Pe vremea domnului Dragnea ne-am fi așteptat ca PSD să respecte promisiunile la nivel național, dar mai ales la nivelul Capitalei (…) Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că între mine și fostul președinte au fost relații reci, disensiuni. Probabil niște consilieri pe care îi consider consilieri otrăviți îi spuneau că se tem de ascensiunea mea în partid, de posibilitatea de a intra în cursa pentru prezidențiale. S-a dovedit că nu aveau dreptate, eu sunt un om de echipă. Știți ce s-a întâmplat cu suspendarea mea, cu izolarea mea”.

Gabriela Firea i-a criticat şi pe cei care o atacă pentru ceea ce face la Primăria Capitalei, arătând că atât ea cât şi edilii de la sectoare administrează un oraş de 4 milioane de oameni şi acceptă să primească „exemple şi lecţii” de la primarii marilor capitale europene, Paris, Londra, Viena, Praga, şi nu de la nişte edili care conduc localităţi care au doar „100 de străzi”.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

„Nici nu doresc să primesc lecţii de la oamenii care au condus oraşe de 20-30 de mii sau 150 de mii de oameni, pentru că noi administrăm un oraş cu 4 milioane de locuitori. Primim exemple, sunt binevenite, şi chiar lecţii, dar de la primarul Parisului, primarul Londrei, primarul din Praga, din Viena, nu de la primarii respectivelor localităţi care au 100 de străzi. Noi avem peste 5.000 de străzi”, a declarat Firea.

Ciolacu: Firea este cel mai bun candidat la Primăria Capitalei. Stănescu: Eu o vedeam preşedintele României

UPDATE ora 17.30 Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul şedinţei conducerii PSD Bucureşti că o susţine pe Gabriela Firea şi că este cel mai bun candidat la Primăria Capitalei.

„Partidul trebuie să recunoască valoarea Gabrielei Firea (..) Nu voi tolera cât sunt preşedintele acestui partid vreo acţiune care să submineze poziţia candidaţilor noştri”, a spus Ciolacu.

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”
Recomandări

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”

 

Şi secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat că el o vedea pe Gabriela Firea preşedintele României.

„Am devenit suspicioşi între noi, dacă nu suntem uniţi, nu vom câştiga”, a spus Stănescu, arătând că Marcel Ciolacu este „băiat bun” şi se poate discuta cu el.

”Am obținut un scor bun și dorim să îl reedităm anul viitor. Avem parte de o opoziție distructivă, care nu construiește nimic, nu lasă nimic în urmă, ci doar fake-news-uri și etichete false”, a spus Gabriela Firea, în cadrul şedinţei de alegeri de la PSD Bucureşti.

Gabriela Firea va fi aleasă preşedintele PSD Bucureşti, după 4 ani de conducere interimară.

La întâlnirea de luni, care va alea loc la Sala Dalles, va participa şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Firea: „Patru ani de interimat la conducerea PSD București mi se pare o perioadă foarte lungă și ușor nestatutară”

Firea a anunţat că s-au incheiat şi conferintele celor 6 organizatii ale sectoarelor Capitalei, care şi-au numit, la rândul lor, noi conduceri.

„A fost o perioadă și dificilă, și neclară, dar poate că a avut rolul său. 4 ani de interimat la conducerea PSD București mi se pare o perioadă foarte lungă și ușor nestatutară. De obicei, interimatele sunt pentru câteva luni, nu pentru ani de zile”, a spus Gabriela Firea, duminică seara, la Digi24.

Potrivit primarului Capitalei, fostele conduceri ale PSD „și-au dorit” să o mențină pe funcție interimară.

„Nu știu, poate să-mi arate pisica sau poate pentru a fi vulnerabilă. Vom afla. Mâine vom avea aceste alegeri, actuala conducere a PSD a acceptat să organizăm conferință. Vine și rândul meu mâine (luni, n.r.) să particip la alegeri și vom vedea care va fi rezultatul”, a mai spus Gabriela Firea.

Ce planuri are Firea la Congres

Gabriela Firea spunea, după demisia echipei Viorica Dăncilă, de la şefia partidului, că este nevoie de organizarea cât mai rapidă a unui Congres, pentru alegerea unei noi conduceri, statutare.

„Pentru conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se propune. Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii din regiune, București-Ilfov. Nu vânez funcții”, spunea ea.

Ulterior, aceasta a precizat că nu exclude o candidatură pentru poziția de președinte executiv, adăugând că l-ar susţine pe Marcel Ciolacu pentru şefia partidului, la Congres.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat, pe 27 noiembrie, la finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape șase ore.

Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, alături de o echipă colectivă, cu lideri din mai multe filiale care au performat la alegerile prezidenţiale.


Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie