De Denisa Dudescu,

Tânărul de 36 de ani este din Ploiești și a fost băgat pentru două săptămâni în carantină într-un centru din Bușteni, județul Prahova. Individul nu a vrut sub nicio formă să stea izolat, așa că s-a gândit să evadeze la ceas de seară, sperând că nu va fi prins. Astel, în jurul ore 21, tânărul a sărit pe fereastră și a luat-o la fugă. Planul său nu a reușit pentru că jandarmii l-au prins la scurt timp și l-au dus din nou în centru.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Public.

Nu este singurul care a încercat să se sustragă de la respectarea legii. Zilele trecute un bărbat care trebuia să stea în izolare la domiciliu, a fost prins de polițiști la cumpărături.

”Din actele procedurale efectuate în cauză a reieşit că persoana respectivă, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a revenit în România pe 17 martie, iar la efectuarea formalităţilor de intrare în ţară a completat pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni un formular tipizat, prin care făcea cunoscut că nu acuză stare specifică gripei ori altor afecţiuni, fără a fi înştiinţat de vreo autoritate că are obligaţia autoizolării la domiciliu.

În acest context, el a părăsit pe 18 martie domiciliul şi s-a deplasat la un magazin pentru a se aproviziona cu alimente, soţia sa rămânând acasă, împrejurare care a determinat un vecin să anunţe Poliţia,” se mai arată în comunicatul de presă

Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Potrivit, Codului Penal persoanelele care nu respectă carantina se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă , iar cei care mint în declarații pot primi între 6 luni și 2 ani de închisoare sau amendă.      

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate