Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Grenadă cu potențial letal găsită lângă un liceu din Galați

Grenadă cu potențial letal găsită lângă un liceu din Galați

O grenadă defensivă din Al Doilea Război Mondial, încă periculoasă, ce are potenţial letal pe 200 de metri dacă explodează, a apărut după ploile din ultima perioadă în curtea ADP Galați, lângă un liceu.

De Maria Vlad,

Pirotehniștii sosiți la fața locului au constantat că grenada nu avea focus, dar avea încărcătura explozivă, având un potențial letal pe o rază de 200 de metri.

”Am găsit o grenadă, nu ştiam dacă are sau nu explozibil. Am sunat la 112. Eu am găsit-o, mergeam pe drum, am văzut-o pe jos, şi am sunat la 112. Aici a fost o unitate militară, probabil că a rămas de atunci”, a spus Răzvan Topală, angajat ADP Galaţi.

Imediat după ce a sosit la fața locului, poliţia a securizat zona, iar activitatea a fost oprită. Şi elevii de la liceul din apropiere au ieșit curioşi la geamuri până la sosirea pirotehniștilor de la ISU Galaţi, care se întorceau dintr-o altă misiune, de la Valea Mărului.

”Echipa pirotehnică se întorcea de la altă misiune, unde a fost descoperit în gospodăria unui localnic un proiectil de calibru 20 mm antiaerian. Aici, în oraş, a fost descoperită o grenadă defensivă, cu grad de pericol la un şoc mecanic”, a spus Eugen Chiriţăp, ISU Galaţi.

Elementele de muniţie au fost duse la sediul ISU pentru a fi mai apoi distruse, în siguranţă, la poligon.

Close
Închide
  Close