Mergi direct la conținut »
Grota Laptelui din Betleem, locul unde femeile care și-au dorit copii spun că și-au împlinit visul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Grota Laptelui din Betleem, locul unde femeile care și-au dorit copii spun că și-au împlinit visul

Grota Laptelui din Betleem, locul unde femeile care și-au dorit copii spun că și-au împlinit visul

Milioane de creștini se roagă La circa 300 de metri sud-est de biserica Naşterii Domnului se găseşte un paraclis numit îndeobşte „Grota Laptelui”. Această biserică, închinată Maicii Domnului, a fost ctitorită în secolul al V-lea de către Sfânta Paula, ucenica Fericitului Ieronim.

Grota Laptelui sau Peștera Laptelui este un loc în care femeile care n-au copii şi mamele care n-au lapte destul ca să-şi alăpteze copiii, vin să se roage pentru o minune.

„Grota Laptelui” se află la circa 300 de metri sud-est de biserica Naşterii Domnului din Bethleem.  Această biserică a fost ctitorită în secolul al V-lea de către Sfânta Paula, ucenica Fericitului Ieronim.

În acest loc se spune că au poposit Maica Domnului cu Iisus și cu Iosif, atunci când Iosif a primit în vis vestea de la înger că trebuie să plece cu toții în Egipt, pentru a scăpa soldații Regelui Irod. Pe fugă, în timp ce alăpta, Maicii Domnului i-a căzut o picătură de lapte pe o stâncă din grotă. Tot locul și-a schimbat culoarea, devenind din roșu, alb.

Din primele secole de după Hristos s-a facut legatură între piatra albă de calcar moale a grotei si sporirea fertilității în cazul familiilor fără copii și îmbunătățirea lactației pentru proaspetele mame.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro.


EXCLUSIV. Andra nu e pregătită să devină din nou mamă: «Nu avem încă în plan următorul copil, chiar dacă ni-l dorim»


 

Close
Închide
  Close