MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 11:06

EXCLUSIV/ Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației

Distribuie

Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației (U.S.R.), pentru că nu a achitat cotizația stabilită de Consiliul U.S.R.

Uniunea Scriitorilor din România a confirmat, pentru Libertatea.ro, că Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației. Herta Muller, care a fost laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2009, nu a fost exclusă în cadrul U.S.R., pentru că nu a achitat suma.

„Nu ești exclus din U.S.R pentru că nu îți plătești cotizația, dar ești suspendat din drepturi, până plătești. Excluderea se face pentru prejudicii de imagine, morale, financiare sau de altă natură', a explicat, pentru Libertatea.ro, Uniunea Scriitorilor din România.

Uniunea Scriitorilor din România precizează că sunt 2.600 de membri, din care 600 nu și-au achitat cotizația. „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plăteasc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat', a precizat Uniunea Scriitorilor din România.

Cotizația anuală în cadrul U.S.R. este de 150 de lei.

Ce prevede statutul U.S.R.

Membrii U.S.R. au următoarele obligaţii:

  1. să respecte prevederile prezentului Statut, precum şi deciziile luate în condiţii statutare de către organele de conducere ale U.S.R.;
  2. să achite în fiecare an cotizaţia stabilită de Consiliul U.S.R. Dacă membrul U.S.R. nu-şi achită cotizaţia pe o perioadă de cel puţin un an, el e suspendat din drepturi, după cum prevede Regulamentul Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere;
  3. să opteze, în cazul editării operelor proprii, pentru virarea taxei de timbru către U.S.R.;
  4. să respecte normele deontologice ale breslei scriitoriceşti şi să manifeste grijă faţă de păstrarea prestigiului U.S.R.

Art. 9 Calitatea de membru U.S.R. încetează în următoarele cazuri:

a) ca urmare a demisiei, formulată în scris şi înregistrată la Secretariatul U.S.R. Dacă un membru demisionat din U.S.R. doreşte să redevină membru al U.S.R., el va urma procedurile obişnuite de primire în U.S.R.;

b) prin excludere, pentru încălcarea prevederilor Statutului prin fapte care au adus U.S.R. prejudicii materiale, morale şi de imagine grave. Deciziile de suspendare sau excludere sunt luate de Consiliul U.S.R. la propunerea Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, care funcţionează conform Regulamentului propriu.

Cine este Herta Muller

Herta Muller singurul scriitor român, cu dublă naționalitate, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, obținut în 2009.

În 1982, a debutat cu volumul „Niederungen'- „Ținuturile joase'. Mai multe cărți scrise de Herta Muller găsești aici.

A emigrat din România în 1987, stabilindu-se în Berlinul de Vest.

În 1993, a jucat în filmul Vulpe – vânător în regia lui Stere Gulea.

Din 1995, este membră a Academiei Germane pentru Limbă și Poezie.

În 2015, a primit Premiul Friedrich Hölderlin, din partea Universității Tübingen.

 

Loading...
Comentarii