Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Precedent important, dacă hotărârea rămâne definitivă
Cu toate că actele administrative prin care cursurile au fost suspendate și-au produs efectele, dacă hotărârea instanței va rămâne definitivă, ea va produce un precedent important în materie, mai arată sursa citată.
”Este prima victorie împotriva măsurilor autorităților publice care, începând din toamna anului trecut, au suspendat total cursurile față în față în școli, și grădinițe, pe întreg teritoriul României, fără nici un criteriu, deși în mod absurd au fost menținute astfel de activități în unitățile afterschool și în creșe”, au precizat reprezentanții casei de avocatură Firon Bar-Nir, într-un comunicat remis presei după decizia instanței.
„Adolescenții sunt răspândaci de virus”, declara, pe 8 noiembrie, premierul Ludovic Orban.
”Marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, sunt bunicii, care pot fi afectați într-o măsură foarte mare”, sublinia prim-ministrul, la acea dată.
În 8 noiembrie, autoritățile au decis închiderea școlilor și constinuarea cursurilor exclusiv online. Hotărârile luate atunci au fost anulate joi, de judecătorii de la CAB.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro