Mergi direct la conținut »
Huawei va lansa un televizor 8K cu tehnologie 5G până la sfârșitul anului
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Huawei va lansa un televizor 8K cu tehnologie 5G până la sfârșitul anului

Gigantul chinez Huawei intră în lumea televizoarelor: grupul va prezenta un model 8K cu tehnologie 5G până la sfârșitul anului, acesta urmând a fi primul de acest tip din lume, potrivit CNET.

De Daniel Ionașcu,

Huawei este al treilea producător de smartphone-uri din lume, după Samsung și Apple. Dar grupul s-a lansat în ultimii ani și în domeniul laptopurilor, la fel cum a făcut un alt grup din China, Xiaomi. Dar Xiaomi produce mult mai multe gadgeturi, de la smartphone-uri la electrocasnice sau trotinete, realizând inclusiv televizoare sau decodoare media.

Acum Huawei urmărește același lucru.

Gigantul vrea să se lanseze în lumea televizoarelor. Acest sector este dominat de grupurile Samsung, LG, Sonyși Panasonic, alături de producători din China, precum TCL și HiSense.

Televizoare 8K există deja pe piață, atât de la Samsung, cât și de la LG.

Extindere

Însă prin integrarea unui modem 5G, noul dispozitiv va avea deja un avantaj față de televizoarele tradiționale. În primul rând, nu va mai avea nevoie de decodor media de la operatorul de cablu sau de satelit, iar în al doilea rând se reduce deranjul provocat de cabluri.

În fine, din moment ce tehnologia 5G permite viteze de peste 1 Gbps, noul televizor va putea fi un centru digital al întregii case.

Odată cu dezvoltarea viitoarei generații de electronice, este de așteptat ca și consolele Play Station 5 sau camerele foto lansate de producătorii de prestigiu să suporte 5G, astfel că viitorul televizor se va putea conecta la acestea.

Principalii producători de electronice au anunțat la începutul acestui an lansarea de smartphone-uri 5G. Acestea vor ajunge pe piață spre sfârșitul anului.

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
Recomandări

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava

 

Acuzații de spionaj

Pe lângă smartphone-uri și tablete, Huawei este și cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume.

Totuși, gigantul este implicat într-un mare scandal în Occident, fiind acuzat de către SUA și alte state că spionează în folosul statului chinez.

Huawei a avut anul trecut vânzări totale de 105 miliarde de dolari, în creștere cu 20%, și un profit de 8 miliarde de dolari, în urcare cu 25%, după cum arată The Verge.

Huawei ar putea primi o amendă uriașă în SUA, din cauză că ar fi livrat echipamente Iranului, în ciuda sancțiunilor americane.

Close
Închide
  Close