Mergi direct la conținut »
Doi angajaţi ai Huawei au fost expulzaţi din Danemarca. Ce au descoperit autoritățile din Copenhaga
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Doi angajaţi ai Huawei au fost expulzaţi din Danemarca. Ce au descoperit autoritățile din Copenhaga

Doi angajaţi ai Huawei au fost expulzaţi din Danemarca. Ce au descoperit autoritățile din Copenhaga

Autorităţile daneze au expulzat doi angajaţi ai Huawei Technologies, după ce o inspecţie la biroul din Copenhaga al companiei chineze a arătat că salariaţii respectivi nu respectau regulile privind rezidenţa şi permisele de muncă, a anunţat Poliţia din Danemarca, luni, 4 februarie.

De Dragoș Tănase,

Poliţia a precizat că inspecţia la biroul Huawei a făcut parte dintr-o ‘investigaţie de rutină’ desfăşurată de autorităţi în locuri unde lucrează mulţi angajaţi străini, potrivit Reuters, care precizează că că nu a putut obţine o reacţie din partea companiei.

Patru angajaţi ai Huawei au fost puşi sub acuzare în urma inspecţiei, care a avut loc joi, doi fiind ulterior expulzaţi din ţară, a spus o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Copenhaga, care nu a putut dezvălui dacă angajaţii puşi sub acuzare sunt cetăţeni chinezi.

Ea a mai precizat că inspecţia nu a avut nicio legătură cu informaţiile recente privind verificarea tot mai insistentă a legăturilor Huawei cu guvernul chinez şi a acuzaţiilor că Beijingul s-ar putea folosi de tehnologia companiei pentru spionaj, lucru pe care grupul l-a negat.

Luni, serviciile de informaţii din Norvegia au atras atenţia asupra gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, ale cărui legături cu regimul de la Beijing suscită îngrijorări în materie de securitate.

Gigantul Huawei e acuzat de furt de tehnologie și încălcarea sancțiunilor. Află motivul pentru care tensiunile dintre SUA și China ar putea crește!

FOTO – EPA


Citește și… Gestul cutremurător pe care a vrut să-l facă Prințul Harry după ce a aflat că mama lui a murit. Prințul Charles s-a opus imediat


 

Close
Închide
  Close