Mergi direct la conținut »
Reporterul Libertatea a fost la Huși să vadă câinii care au băgat spaima în echipajul de la ambulanță. Vecinii bătrânului care a murit așteptând ajutor: «Cum să se sperie de  acei câini? Și o pisică e mai mare decât ei!»
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Reporterul Libertatea a fost la Huși să vadă câinii care au băgat spaima în echipajul de la ambulanță. Vecinii bătrânului care a murit așteptând ajutor: «Cum să se sperie de acei câini? Și o pisică e mai mare decât ei!»

Un bărbat din Huși a murit cu ambulanța în fața casei, pentru că echipajul ajuns la caz a refuzat să intre în locuință de frica a doi câini de talie mică. Sora și vecinii bătrânului sunt convinși că acesta ar fi putut salvat dacă medicul și asistenta de la Ambulanța Vaslui ar fi intrat la timp în casă. “Cum să se sperie de acei câini? Și o pisică e mai mare ca ei!”.

De Theodor Istrate,

Cazul s-a petrecut la începutul lunii iulie. Bărbatul în vârstă de 72 de ani, care locuia singur și avea antecedente medicale – era cunoscut cu probleme cardiace – a sunat la 112 și i-a spus dispecerului că se simte rău, respiră foarte greu și are nevoie de ajutor. 

Medicul Mohamad Awad

La șase minute de la apel, echipajul coordonat de medicul Mohamad Awad, despre care Libertatea a mai scris și care a fost sancționat pentru că nu ar respecta protocoalele medicale, a ajuns la locuința bătrânului, dar nu a trecut de poartă de frica celor doi căței.

«Nu-s răi. Se gudură când vine cineva»

Vecinii lui Constantin Masdrag sunt revoltați. Oamenii nu înțeleg cum vecinul lor, un bărbat în putere, după cum îl descriu, nu a putut fi salvat. Omul a murit în holul casei, așteptând ajutor, în timp ce medicul și asistenta de la ambulanță îi așteptau pe jandarmi în fața porții să gonească animalele.

“Nu trebuie să vă spun eu cât sunt de fioroși. Mergeți și-i vedeți dumneavoastră. Cum să se sperie de acei câini? Și o pisică e mai mare ca ei!”, ne-a spus una dintre vecine.

Vecina lui Constantin Masdrag spune că animalele n-au mușcat niciodată pe nimeni

Femeia, care locuiește gard în gard cu gospodăria victimei, nu înțelege cum trei oameni s-au temut de cei doi pechinezi. “Nu-s răi. Se gudură când vine cineva. Cum ar fi putut să atace echipajul de Ambulanță? Nu au mușcat niciodată pe nimeni”, spune ea.

Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
Recomandări
Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
 

«Dacă intrau la timp, poate fratele meu era salvat»

După moartea stăpânului, de cățeii care au băgat spaima în echipajul de la Ambulanță are grijă Valeria Minciu, sora lui Constantin Masdrag.

“Fratele meu nu a fost căsătorit și nu a avut nici copii, însă își iubea foarte mult cățeii. Acum le port eu de grijă și sperăm să găsim un chiriaș care să vină în locuința lui Costică”, ne-a spus femeia.

Valeria Minciu, sora victimei, e convinsă că fratele ei ar fi putut fi salvat dacă echipajul intervenea la timp

Valeria Minciu susține fratele său avea probleme cardiace și era pregătit în orice moment să meargă la spital.

“El era cel care suna la 112. Avea pregătit bagajul lângă ușă și de fiecare dată venea ambulanța și-l ducea la spital. Așa a sperat și trebuia să se întâmple și ultima dată. Numai că echipajul medical nu a mai ajuns la timp la el. Dacă intrau la timp, poate fratele meu era salvat. Mai avea o șansă”, crede femeia.

Ea a aflat de moartea fratelui său de la un vecin de-al acestuia. “Când am ajuns la locuința fratelui meu, erau doi jandarmi și doi polițiști. Fratele meu era întins pe jos în bucătărie și avea urme pe piept de la cum îl verificase să vadă dacă mai are puls. Nu era schimbat deloc la față, doar avea spume la gură”.

Medicul Mohamad Awad este cercetat acum de o comisie de la Vaslui.

Close
Închide
  Close