Mergi direct la conținut »
În Los Angeles se deschide Muzeul Selfie-urilor

Într-un moment în care statisticile arată că peste 2,4 milioane de selfie-uri sunt încărcate online în fiecare zi, în Los Angeles se deschide Muzeul Selfie-urilor, scrie The Telegraph.

Muzeul Selfie-urilor, un nou muzeu dedicat „științei, artei și culturii reprezentării de sine” – își deschide porțile pentru vizitatori în luna februarie. Situat în Glendale, o suburbie a Los Angeles, muzeul își propune să înregistreze istoria de 40 000 de ani a autoportretului și „fenomenul selfie-ului”.

Instalațiile interactive ale muzeului care are o suprafață de peste 740 de metri pătrați vor explora o serie de teme cu o abordare educațională dar jucăușă, acordându-se o atenție deosebită selfie-ului cu mâncare și celui din oglinda de la baie.

Printre cele mai importante obiective ale muzeului se numără “selfie-stick throne”, un scaun fabricat din bastoane selfie – și o lucrare secretă care va fi dezvăluită la deschiderea muzeului care va fi propusă pentru intrarea în Cartea Recordurilor.

Muzeul intenționează să exploreze și subiecte mai serioase în cadrul expoziției „narcisist”, care examinează impactul negativ al selfie-urilor în viața oamenilor, precum și decesele legate de făcutul de fotografii.

Biletele la Muzeul Selfie-urilor vor costa 25 de dolari.

Selfie-urile în numere

  • 2,428,571: numărul aproximativ de selfie-uri încărcate în fiecare zi pe rețelele sociale.
  • 2013: anul în care „selfie” a fost numit „Cuvântul anului” de Dicționarul Oxford.
  • 2002: anul în care termenul „selfie” a fost folosit vreodată.
  • 1839: anul în care a fost făcut primul autoportret
  • 358: decese cauzate de accidentele provocate de selfie-uri între octombrie 2011 și septembrie 2017.
  • 11 miliarde: număr aproximativ de telefoane cu cameră video existente în prezent.

Citește și: Tudose anunță restructurarea: Vreau un guvern mai suplu. Dacă nu am dreptate, plec acasă!


 

Close
Închide
  Close