Mergi direct la conținut »
Iohannis: ”Îmi doresc ca moțiunea să fie încununată de succes. A mai rămas treaba cu Secția specială de rezolvat” Galerie foto
4imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Iohannis: ”Îmi doresc ca moțiunea să fie încununată de succes. A mai rămas treaba cu Secția specială de rezolvat”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de către Parlament, potrivit Agerpres. El a arătat că, în cazul în care acest document va fi votat, în jurul PNL va fi construit un guvern care va asigura o ”tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”. Iohannis a spus că a mai rămas de rezolvat ”treaba cu Secția specială”

De Cristian Anton, Vlad Chirea (foto),

”Vreau să fiu foarte clar şi să nu capete glas cârcotaşii, pentru că sunt şi în stânga şi în dreapta: eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes, acest Guvern eşuat, în derută trebuie să plece acasă”, a declarat Iohannis la reuniunea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov.

”Voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care va asigura o tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”, le-a spus Iohannis liberalilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD pentru modificările în ceea ce priveşte legile justiţiei şi a afirmat că a mai rămas ”de rezolvat” chestiunea Secţiei speciale pentru magistraţi.

”PSD a promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere s-au apucat să facă ce ştiu ei mai bine, să ocupe funcţii în stat persoane de multe ori incompetente şi ca fiecare dată supuse conducerii pesediste, s-au apucat să destructureze şi să acapareze marile sisteme publice ale României şi ce au realizat? Au realizat o involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare”, a spus șeful statului.

”Am fi putut, dacă nu ne-ar fi împiedicat de atâtea ori PSD, să fim în rând cu statele mari ale Europei. Europa ne respectă, ne doreşte. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens şi acolo am rămas”, a completat Iohannis.

Eu am făcut tot ce am putut să facă preşedintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video pe cei doi elefanţi de la început i-am alungat, nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici Codurile penale nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat, să nu credeţi că nu au reuşit fiindcă le-a venit mintea la cap, m-am suit eu în capul lor.

Klaus Iohannis

”Şi legile justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am trimis înapoi în Parlament şi la CCR, nu au ieşit perfecte, dar au ieşit totuşi departe de ce şi-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta”, a precizat Klaus Iohannis.

Close
Închide
  Close