De Daniel Ionașcu,

Acesta a mai spus că salariile bugetarilor reprezintă 12% din Produsul Intern Brut (PIB), în vreme ce noua lege a pensiilor va crește ponderea acestora de la 9% la 14% în câțiva ani, potrivit Agerpres.ro.

”Deficitul bugetar este foarte mare. Am văzut un deficit bugetar la luna octombrie de 2,8% şi aşa cum am văzut cu multe facturi neplătite. Dacă ne uităm pe execuţia bugetară la zi, la octombrie, o să constatăm un lucru şi anume că pe partea de cheltuieli, cheltuielile s-au făcut, însă pe o structură diferită de ce s-a bugetat. Adică cheltuielile curente au fost depăşite în execuţie. Cheltuielile de capital nu le-am pus în grafic pentru că stricau graficul. Cheltuielile de investiţii au fost mult sub ceea ce s-a bugetat ca dinamică pe tot anul. Deci practic cheltuielile totale s-au realizat, cheltuielile sociale au fost mai mari decât s-a bugetat, cheltuielile de investiţii mai mici, decât s-a bugetat”

Ionu’Dumitru>

Acesta a mai avertizat că se observă o încetinire a creșterii economice în trimestrul al treilea.

Problema pensiilor

Acesta a spus că ar trebui regândit calendarul privind creșterea pensiilor.

Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR), a avertizat ieri că majorarea cu 40% a pensiilor va pune presiune foarte mare pe buget și a cerut amânarea ei.

Leul a trecut de 4,8 lei pe interbancar aseară, însă joi acesta și-a revenit puțin la cursul BNR.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu