MENIU CAUTĂ

Jale mare în familia unuia dintre bărbaţii decedaţi în accidentul din Ungaria

Distribuie

Vestea morţii lui Constantin Stan (42 de ani) i-a îngenuncheat pe părinţii lui, care, la cei peste 80 de ani, abia mai rezistă. În urmă cu şapte ani, batrânii şi-au mai îngropat un fiu, care a murit în Spania.
Constantin a stat în ultimele două săptămâni la Pechea şi a dat zor să-şi ridice cât mai mult din casa rămasă încă neterminată. Nu a apucat, iar acum familia îl jeleşte. “A muncit cât a putut ca să termine mai repede casa asta. El are o fată în Italia, o iubită, dar aici voia să se retragă. Când şi-a luat la revedere, mi-a spus să am grijă de mama lui, că e bolnavă”, ne-a povestit Tănase Stan, tatăl bărbatului. Maria Stan, mama victimei, abia putea vorbi, deoarece lacrimile o podideau la fiecare cuvânt. “A plecat şi nu mai vine. Cum să mai fiu eu mamă pe pământ? Nu mai vreau. Mai bine muream eu”, ne-a spus femeia, cu ochii în lacrimi. În afară de Constantin Stan, în accidentul de vineri au mai murit un bărbat de 54 de ani, din Galaţi, şi o femeie de 29 de ani, din comuna Smulţi. Microbuzul românesc plecase joi seara către Milano, Italia, dar pe autostrada M5 din Ungaria a fost spulberat de un TIR bulgăresc şi aruncat pe marginea drumului. Se pare că şoferul autotrenului adormise la volan.

11 răniţi au fost aduşi în ţară, 7 au rămas la Budapesta

Din cei 18 români răniţi în accident, 7 sunt încă la Budapesta, în stare critică, în timp ce restul de 11 au fost transportaţi la spitale din Bucureşti şi sunt în stare stabilă. În ce-i priveşte pe decedaţi, autopsiile acestora au fost finalizate, urmând ca trupurile neînsufleţite să fie aduse în ţară după îndeplinirea formalităţilor consulare. Între timp, poliţia ungară l-a arestat pe şoferul bulgar care a provocat accidentul.

Firma de transport are toate actele în regulă

Imediat după tragedie, o echipă a Autorităţii Rutiere Române Galaţi a verificat firma căreia îi aparţine microbuzul implicat în accident, însă a găsit toate documentele în regulă. Sorin Amarinei, şeful companiei, susţine că nu a fost vina şoferului său, care avea experienţă. ”A intrat un TIR în ei şi a rupt maşina în două. Vom despăgubi pe toată lumea, avem asigurare şi totul e în ordine”, a spus Amarinei.

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii