MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 07:29

James Comey îl atacă pe Donald Trump: „Este inapt moral să fie preşedinte”

Distribuie

James Comey, fostul director al FBI, care a fost demis de Donald Trump, a declarat că președintele Statelor Unite este ”inapt moral” să fie lider al SUA. El a mai spus că actualul șef de stat american creează ”daune imense” normelor instituționale și culturale.

„O persoană (…) care vorbeşte despre şi tratează femeile ca pe nişte bucăţi de carne, care minte constant despre chestiuni mari şi mici şi insistă că poporul american crede, acea persoană nu este potrivită să fie preşedinte al Statelor Unite, din considerente morale. Este inapt moral să fie preşedinte”, a declarat Comey pentru postul ABC, în timpul unui interviu.

Declarațiile făcute de Comey despre Trump vin după ce fostul director al FBI a declarat, în cartea sa de memorii, că șeful statului american este 'un președinte mincinos, care îşi supune anturajul unui cod de loialitate ce aminteşte de atitudinea unui şef mafiot'.

La aceste acuzații, Donald Trump a punctat pe Twitter că 'James Comey a permis dezvăluirea unor informații clasificate și a mințit Congresul sub jurământ'.

'Cercul tăcut care încuviinţează. Jurămintele de fidelitate. Viziunea despre lume potrivit căreia toţi sunt împotriva noastră. Minciuna generalizată, care serveşte un anume cod de loialitate', scrie Comey în carte.

Relația celor doi a evoluat de la dragoste la ură, după ce Donald Trump l-a concediat, în urmă cu un an, pe James Comey din funcția de șef al FBI. Atunci, Comey l-a acuzat pe Trump că a încercat să blocheze o anchetă, iar Trump a răspuns că fostul șef al FBI: 'Era nepotrivit în funcție'.


#salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO

FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii