Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis a semnat demisia lui Gheorghe Stan din funcţia de procuror. Fostul şef al Secţiei Speciale, votat judecător CCR, de către Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Klaus Iohannis a semnat demisia lui Gheorghe Stan din funcţia de procuror. Fostul şef al Secţiei Speciale, votat judecător CCR, de către Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţie, vineri, pe Gheorghe Stan, fostul şef al Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor. Acesta şi-a înaintat demisia din magistratură, după ce a fost votat, de Camera Deputaţilor, ca judecător al Curţii Constituţionale.

De Valentina Postelnicu,

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 14 iunie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Stan Gheorghe, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 15 iunie 2019, demisie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Joi, preşedintele a semnat şi decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a lui Cristian Deliorga – pensionare, la data de 14 iunie 2019. Acesta urmează să meargă la CCR, din partea Senatului.

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, a depus, marţi, jurământul de învestire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Ceremonia a fost una scurtă, iar preşedintele Klaus Iohannis nu a susţinut un discurs, însă i-a urat succes acesteia şi a precizat că „este important”.

PSD a reuşit, pe 7 mai, să îşi impună în Parlament, ambele propuneri de judecători pentru Curtea Constituţională.

Este vorba despre judecătorul Cristian Deliorga, la Senat şi procurorul Gheorghe Stan, de la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, la Camera Deputaţilor. Cei doi îi înlocuiesc pe Simona-Maya Teodoroiu şi pe Ştefan Minea, pentru un mandat de 9 ani, la Curtea Constituţională.

Citeşte şi:

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Close
Închide
  Close