De Valentina Postelnicu,

Şeful statului a fost întrebat cum vede faptul că alianța USR-PLUS a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale şi dacă ar fi posibil un tur al doilea între doi candidați de dreapta.

„O competiție. Să nu se aștepte cineva să am opinii despre contracandidații mei. Este dreptul lor constituțional, fiecare își alege candidatul și intrăm cu toții în competiție. Fiecare va trebui să-și facă campania proprie. Eu o să-mi fac doar mie campanie.

Despre discuţiile cu cei de la PNL, şeful statului a răspuns: „Concluziile au fost că voi candida, așa cum am anunțat de anul trecut, pentru poziția de Președinte al României, pentru al doilea mandat”.

Klaus Iohannis a mai afirmat că „PNL-ul își menține, așa cum a hotărât de anul trecut, că el va fi candidatul lor și că vor colabora foarte bine, eficient și în campanie și că vor câştiga”.

„Cu siguranţă vom avea acţiuni comune, de data aceasta este foarte clar, PNL-ul mă propune, eu sunt candidatul lor şi vom avea o abordare de campanie aşa cum se cuvine şi aşa cum se aşteaptă românii”, a subliniat Iohannis.

Preşedintele USR, Dan Barna, este convins că Alianţa USR-PLUS va ajunge în turul doi, la alegerile prezidenţiale, cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a precizat că cele două formaţiuni vor avea un candidat comun, sâmbătă, USR urmând să îşi anunţe prezidenţiabilul, în Congres.

Cel mai probabil, acesta va fi liderul partidului, Dan Barna, mergându-se pe un tandem preşedinte-premier, cu cei de la PLUS, care îl vor nominaliza, ca viitor şef al Executivului, pe Dacian Cioloş.

Citeşte şi:
Locuri de joacă la 1,5 milioane de euro bucata! Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, cheltuie 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe