Mergi direct la conținut »
La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui

La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui

Frank Dewhurst, 84 de ani, din Texas, SUA, se plimba prin cartier când a observat, în grădina din fața unei case, un semn pe care scria: "Am nevoie de rinichi. 0 Pozitiv". A fost semnul care l-a convins să facă un gest uluitor: să-și doneze un rinichi.

De Andreea Radu,

Bărbatul a văzut că același semn era lăsat și pe mașina unei femei. Linda Nall, 72 de ani, se luptă cu lupusul, o boală autoimună, din anul 1986, și, din anul 2001, boala a început să-i atace rinichii, potrivit CNN.

Ea a pus un semn în fața casei ei în speranța că o va ajuta cineva. Dar, când l-a văzut pe Frank în fața ușii ei, ea a crezut că bărbatul îi va cere să scoată semnul din fața casei ei. În schimb, el i-a făcut o surpriză neașteptată.

„Sunt 0 pozitiv. Sunt aici să-ți ofer rinichiul meu”, i-a spus Frank femeii.

Bărbatul a povestit pentru Today că se plimba în cartier când a văzut semnul și s-a întrebat „de ce să nu fac eu asta?”.

Singura grijă a lui Frank a fost dacă vârsta lui este un factor și dacă poate să doneze rinichiul, dar testele efectuate de medici au confirmat că el era într-o stare de sănătate bună.

Pe 30 aprilie, doctorii de la Spitalul Houston Methodist au efectuat operația de transplant. Frank a fost externat din spital pe 1 mai, iar Nall a fost externată patru zile mai târziu.

Atât Frank, cât și Linda se află într-o stare bună după operație. Despre gestul pe care bărbatul l-a făcut pentru ea, femeia spune:

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

„Nu mi-a venit să cred când Frank s-a oferit să doneze. Este un miracol, un trimis de sus. Nu pot să-i mulțumesc suficient”.

Pe de altă parte, Frank spune că „nu a fost mare lucru”. „Eu sunt sănătos și aveam ce ea avea nevoie, un rinichi funcțional. Nu se făcea bine dacă nu primea unul”, a povestit bărbatul care a devenit astfel cel mai bătrân donator din SUA.

Foto: Houston Methodist Hospital


Ce spun sociologii despre faptul că în România sunt 13.500 de case de pariuri, 9.700 de farmacii și doar 90 de cinematografeClose
Închide
  Close