Mergi direct la conținut »
La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui

La 84 de ani a devenit cel mai bătrân donator din USA. I-a salvat viața vecinei lui

Frank Dewhurst, 84 de ani, din Texas, SUA, se plimba prin cartier când a observat, în grădina din fața unei case, un semn pe care scria: "Am nevoie de rinichi. 0 Pozitiv". A fost semnul care l-a convins să facă un gest uluitor: să-și doneze un rinichi.

De Andreea Radu,

Bărbatul a văzut că același semn era lăsat și pe mașina unei femei. Linda Nall, 72 de ani, se luptă cu lupusul, o boală autoimună, din anul 1986, și, din anul 2001, boala a început să-i atace rinichii, potrivit CNN.

Ea a pus un semn în fața casei ei în speranța că o va ajuta cineva. Dar, când l-a văzut pe Frank în fața ușii ei, ea a crezut că bărbatul îi va cere să scoată semnul din fața casei ei. În schimb, el i-a făcut o surpriză neașteptată.

„Sunt 0 pozitiv. Sunt aici să-ți ofer rinichiul meu”, i-a spus Frank femeii.

Bărbatul a povestit pentru Today că se plimba în cartier când a văzut semnul și s-a întrebat „de ce să nu fac eu asta?”.

Singura grijă a lui Frank a fost dacă vârsta lui este un factor și dacă poate să doneze rinichiul, dar testele efectuate de medici au confirmat că el era într-o stare de sănătate bună.

Pe 30 aprilie, doctorii de la Spitalul Houston Methodist au efectuat operația de transplant. Frank a fost externat din spital pe 1 mai, iar Nall a fost externată patru zile mai târziu.

Atât Frank, cât și Linda se află într-o stare bună după operație. Despre gestul pe care bărbatul l-a făcut pentru ea, femeia spune:

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

„Nu mi-a venit să cred când Frank s-a oferit să doneze. Este un miracol, un trimis de sus. Nu pot să-i mulțumesc suficient”.

Pe de altă parte, Frank spune că „nu a fost mare lucru”. „Eu sunt sănătos și aveam ce ea avea nevoie, un rinichi funcțional. Nu se făcea bine dacă nu primea unul”, a povestit bărbatul care a devenit astfel cel mai bătrân donator din SUA.

Foto: Houston Methodist Hospital


Ce spun sociologii despre faptul că în România sunt 13.500 de case de pariuri, 9.700 de farmacii și doar 90 de cinematografeClose
Închide
  Close