Mergi direct la conținut »
La Ploiești, parada militară s-a încheiat mai devreme decât fusese programată. Oamenii, revoltați că au pierdut cel mai așteptat moment: "Nici de sărbătoare nu-s în stare să respecte programul"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > La Ploiești, parada militară s-a încheiat mai devreme decât fusese programată. Oamenii, revoltați că au pierdut cel mai așteptat moment: "Nici de sărbătoare nu-s în stare să respecte programul"

La Ploiești, parada militară s-a încheiat mai devreme decât fusese programată. Oamenii, revoltați că au pierdut cel mai așteptat moment: „Nici de sărbătoare nu-s în stare să respecte programul”

Sute de ploieșteni care au ieșit din case sâmbătă, la orele prânzului, înfruntând temperaturi la limita înghețului au avut neplăcuta surpriză să constate că parada militară, anunțată pentru ora 13:00, se terminase cu mult înainte de ora anunțată. Oamenii s-au arătat revoltați, în timp ce primarul spune că decizia a aparținut Ministerului Apărării Naționale.

De Cristian Simion,

Concret, oamenii  – care au dorit în majoritate să vadă parada militară, și nu să asculte discursurile oficalităților –  au mers pe principalul boulevard al orașului cu puțin înaintea orei 13:00, oră la care Primăria Ploiești anunțase, în programul oficial, „solemna și tradiționala paradă militară”, conform planului stabilit de Comenduirea Garnizoanei Militare.

„Ne-a spus un jandarm că parada s-a terminat, că nu știe de ce a avut loc mai devreme. Am înțeles că a început mai devreme pentru că oficialitățile s-au prezentat mai devreme”, a declarat un ploieștean venit să asiste la defilarea solemnă organizată cu ocazia Centenarului.

Gabriela, o altă ploieșteancă, a venit cu fetița ei de zece ani să asiste a parada militară. Ar fi fost prima paradă pe care cea mică, Ana, ar fi văzut-o, dar nu a fost să fie!

„Am aflat cu stupoare că parada s-a terminat, deși programul anunțat de primărie era clar: de la ora 13.00. Mă uitam la polițiștii și jandarmii care încă mai erau pe stradă, le era jenă să se uite în ochii noști și să ne spună ce s-a întâmplat”, a povestit Gabriela.

„Nici în momente de sărbătoare nu sunt în stare să respecte un program. Ăștia sunt cei care ne conduc, nu se dezmint nici de Centenar”, a conchis un bătrân.

După ce s-au convins că nimeni nu le va explica nimic în legătură cu parada pe care au ratat-o pentru că autoritățile s-au grăbit, oamenii au plecat unii acasă, alții să bea un ceai cald la vreo cafenea, iar alții la mall.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

Primar: Decizia aparține MApN

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a declarat pentru Libertatea că vina pentru programul comprimat nu aparține Primăriei și că Armata este cea care a decis ca parada militară să înceapă mai devreme.

„Noi am anunțat programul în funcție de programul pe care ni l-a dat MApN. Dânșii sunt cei  ce fac oficialitățile pentru sărbătoarea de 1 Decembrie și noi, în funcție de programul pe care MApN l-a stabilit, l-am dat mai departe. Am avut numeroase ședințe în care s-au discutat toate aspectele programului. orele. Astăzi, nu știu din ce motive, parada a început mai devreme, în jur de ora 12:30”, a spus primarul municipiului Ploiești.

Adrian Dobre a adăugat că Primăria a anunțat ora 13:00 de comun acord cu cei de la MAPN și că decizia privind organizarea paradei mai devreme nu a fost luată de Primăria Ploiești.

Un eșec prezentat drept succes

Pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, manifestările organizate de 1 Decembrie la Ploiești sunt motiv de mândrie. Jandarmii prahoveni au anunțat că IJJ Prahova a prezentat noul drapel de luptă al unității, iar nouă jandarmi – un ofițer și opt subofițeri – au fost avansați în grad”, ca recunoaștere a rezultatelor deosebite obținute în activitate”. În plus, alți 98 de jandarmi din Prahova au primit „alte recompense prevăzute de legislația militară în vigoare”.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

La manifestările la care au participat oficialii din Ploiești – prefectul județului Prahova, președintele Consiliului Județean, dar și vicepremierul Grațiela Gavrilescu, jandarmii s-au bucurat de laude din partea unora dintre oficiali, anunță reprezentanții acestora.

Sâmbătă saeară, la Ploiești, este programată aprinderea luminițelor care vor împodobi orașul de Crăciun.


Citește și: CENTENAR SOLIDAR/ Trei pentru unul, unul pentru toți. Renăscuți din suferință: trei oameni loviți de soartă s-au cunoscut la un centru pentru persoane cu dizabilități și au devenit prieteni pe vecie


 

Close
Închide
  Close