RĂSPUNS: La această întrebare a răspuns, zilele trecute, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, care a spus că respinge ideea conform căreia s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron, o variantă mai puțin agresivă pentru organism.
El a explicat, la Digi 24 că, prin infectarea în masă, virusul ar putea produce noi mutații care să ridice noi probleme.
Valeriu Gheorghiţă: „Nu este o abordare corectă”
„Au fost foarte multe discuții că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obține imunizarea naturală a populației.
Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutații şi creștem șansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potențial legat de o virulență mai scăzută”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, vineri, 14 ianuarie 2022, la Digi 24.
Pe de altă parte, Gheorghiță a arătat că, în ultima perioadă, în fiecare zi, sunt raportate peste o mie de persoane care sunt reinfectate cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, el a precizat că aproape 45% dintre cei raportați acum cu infecție cu SARS-CoV-2 au şi istoric de vaccinare, însă aceștia au un nivel crescut de protecție, în așa fel încât nu se observă la fel de multe internări în spitale, ca în anteriorul val al pandemiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro