Mergi direct la conținut »
Liderul ISIS, cel mai căutat terorist din lume, ar fi fost ucis într-un raid în Rakka
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Liderul ISIS, cel mai căutat terorist din lume, ar fi fost ucis într-un raid în Rakka

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS ar fi fost ucis într-un raid în Rakka. Televiziunea de stat din Siria a anunțat că cel mai căutat terorist din lume, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un atac aerian asupra capitalei ISIS.

Nu este totuși prima dată când liderul ISIS a fost raportat mort – de aceea informația a fost întâmpinată cu scepticism de către mulți experți, mai ales că nici regimul Assad nu a confirmat informația, aceștia fiind cei mai interesați să pretindă că cel mai dorit terorist din lume a fost. De asemenea, nici agenția de știri a grupării teroriste, Amaq nu a confirmat știrea.

Activiștii sirieni de la Raqqa24, au raportat un bombardament puternic asupra orașului Rakka, sâmbătă noaptea, și au transmis că cel puțin șapte civili și-au pierdut viața. Nu a fost menționat însă numele luoi al-Baghdadi.

Abu Bakr al-Baghdadi  este un predicator al urii, fiind considerat liderul de prespt al grupării teroriste Stat Islamic, iar pentru uciderea sa a fost pusă o recompensă de 25 de milioane de dolari. Până nu de mult informațiile privind poziția sa arătau că acesta se ascundea în orașului irakian Mosul, dar agențiile de informații cred că a scăpat din oraș în timp ce acesta a fost recâștigat de armata irakiană.

Informația privind moartea lui al-baghdadi vin la scurt timp după ce Iranul a anunțat că adjunctul său, Ayad al-Jumaili, a fost ucis într-un atac aerien lângă granița cu Siria.

Citește și: 

 

Close
Închide
  Close