Mergi direct la conținut »
Liderul talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dronă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Liderul talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dronă

Liderul talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dronă

Mullah Fazlullah, liderul talibanilor din Pakistan, cel care a ordonat în 2012 tentativa de asasinat asupra tinerei Malala Yousafzai, a fost ucis într-un atac cu dronă, a anunțat armata americană citată de presa internațională.

Ministerul Apărării al Afganistanului a confirmat informația, spunând că Mullah Fazlullah a fost ucis în zona de frontieră a districtului Marawara din provincia Kunar joi dimineață. „Confirm că Mullah Fazlullah, liderul talibanilor pakistanezi, a fost ucis într-o operațiune aeriană comună”, a declarat Mohamed Radmanish, purtător de cuvânt al ministerului, pentru Reuters.

Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP), denumirea oficială a organizației teroriste pakistaneze, a admis, moartea liderului său.

În trecut, Fazlullah a fost descris ca fiind ferm împotriva anti-statului, critic al discuțiilor de pace și „un luptător nemilos”. A fost unul dintre cei mai căutați comandanți militari ai lumii.

Malala Yousafzai, o militantă pentru drepturile femeilor, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2014, s-a întors anul acesta prima dată în Pakistan după ce a fost împușcată în cap în 2012 de către talibani pakistanezi.

Tânăra care la 17 ani a obținut Premiul Nobel pentru Pace, a fost împușcată în cap de către talibanii pakistanezi în 2012 în timp ce se întorcea de la şcoală. De atunci, ea nu a mai fost în Pakistan, dar şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în țara sa natală.

De atunci ea locuiește în Anglia și a devenit o militantă de frunte a dreptului femeilor la educaţie. În prezent ea studiază economie, filosofie şi ştiinţe politice la Universitatea din Oxford.


Citește și: EXCLUSIV. Jandarmi şi silvicultori, atacaţi de hoții de lemne în Bistriţa-Năsăud. Detalii uluitoare din pădurile României


 

Close
Închide
  Close